Accident grav pe Autostrada Soarelui: 4 morți și 56 de răniți. Toate spitalele din București au fost alertate. UPDATE

Publicat: 06/11/2016, 14:39

UPDATE 20.00 „După finalizarea cercetărilor la fața locului, principalele cauze ale accidentului sunt neadaptarea vitezei la condițiile meteo, respectiv ceață cu vizibilitate sub 20 de metri, și nepăstrarea distanței în mers față de autovehiculul din față”, a declarat George Grigore, director adjunct al Direcției Rutiere din Poliția Română.

El a precizat că la 3 kilometri după locul producerii accidentului era staționată o mașină de poliție cu semnalele luminoase aprinse, tocmai pentru a-i preveni pe șoferi.

„Nu s-a mai produs niciun asemenea eveniment la nivelul țării. A mai fost un asemenea accident pe A2 în 2007, din cauza fumului, pentru că s-au incendiat miriștile. Acolo au fost mai multe mașini implicate, aproximativ 60, dar urmările au fost mult mai reduse, doar o persoană decedată și aproximativ 20 de persoane rănite ușor sau grav”, a mai spus polițistul.

UPDATE 19.30 Unul dintre răniții internați la Spitalul Floreasca în urma carambolului de pe Autostrada Soarelui a murit, sâmbătă seară, au declarat reprezentanți ai Ministerului Sănătății pentru MEDIAFAX.
Reprezentanți ai Ministerului Sănătății au declarat pentru agenția de presă MEDIAFAX că unul dintre răniții internați la Spitalul Floreasca în urma carambolului de pe Autostrada Soarelui a murit, sâmbătă seară, fiind vorba de o femeie, aceasta fiind în starea cea mai gravă.

UPDATE 15.30„În urma accidentului rutier de astăzi de pe A 2, București – Constanța, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face următoarele precizări: Pentru panourile VMS cu mesaje variabile disponibile pe tronsoanele de autostrăzi din România, toate mesajele sunt afișate în baza unui protocol între CNAIR SA și Poliția Autostrăzi, după notificarea administratorului drumului de către Poliția Autostrăzi.

În momentul producerii accidentului panourile funcționau. Pe acestea rula mesajul «Atenție ! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !». Mesajele afișate, în format text sau pictograme, rulează în funcție de situația din teren, doar la notificarea Poliției Autostrăzi”, potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), postat pe site-ul instituției.

UPDATE 14:29Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară a deschis un dosar penal cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului în lanț produs pe Autostrada Soarelui, soldat cu trei persoane decedate. Persoanele decedate au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Călărași în vederea autopsiei.

„Cercetarea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul se investighează de către IGPR- Serviciul Rutier- Biroul 2, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară. S-a înregistrat dosarul penal nr. 1123/P/2016 în care se va începe urmărirea penală cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, potrivit unui counicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, remis sâmbătă MEDIAFAX.

UPDATE 14:14 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat căpeste 100 salvatori au intervenit, sâmbătă dimineață, în cazul accidentului în lanț produs pe Autostrada 2, în care au fost implicate 29 mașini, dintre care două microbuze care transportau persoane și un camion

UPDATE 13:20Reprezentanți ai Ministerului Sănătății au declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că 13 răniți în carambolul produs pe Autostrada Soarelui au fost transportați, până la momentul transmiterii știrii, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, nouă victime au ajuns la Spitalul Floreasca, iar alte cinci primesc îngrijiri la Spitalul Pantelimon. Alte cinci victime au fost transportate la Spitalul Universitar, patru răniți au ajuns la Spitalul Elias, trei la Spitalul Sfântul Ioan și alți doi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

UPDATE 11.30La această oră, 41 de victime sunt transportate la spitale, opt dintre ele la Spitalul Floreasca. În total, în acest accident în lanț au fost implicate 60 de persoane, dintre acestea trei decedând, iar 16 refuzând transportul la spital, conform celui mai recent bilanț al Departamentului pentru Situații de Urgență. Peste 100 de salvatori au intervenit în cazul accidentului rutier.

UPDATE 11.00Raed Arafat a venit cu un nou bilanț al victimelor, din care reiese că doar trei persoane au murit, 36 fiind rănite.

„Fiind o situație în dinamică, inițial am primit informația că sunt patru persoane decedate, ulterior a fost reactualizată cifra. În acest moment, sunt 36 de răniți și trei persoane decedate. Cifra asta poate să fie schimbată însă deoarece intervenția la fața locului continuă”, a declarat, pentru Mediafax, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne (MAI).

Cei care vor să afle date despre starea răniților din accidentul de pe Autostrada Soarelui pot suna la numerele de telefon: 0212648516 și 0212648515.

UPDATE 10.30Conform ultimului bilanț, 21 de victime au fost transportate la spitale -15 la Spitalul Lehliu, 3 la Spitalul Sf. Pantelimon, 2 la Spitalul Bagdasar, 1 la Spitalul Floreasca.

UPDATE Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că ultimul bilanț al carambolului de pe Autostrada Soarelui indică patru morți și 35 de răniți.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, un copil este transportat la spitalul din Lehliu, în accidentul în lanț produs la kilometrl 67 al Autostrăzii Soarelui fiind implicate două microbuze. Totodată, toate spitalele de urgență din București au fost prealertate după accident, iar la fața locului a fost trimis și spitalul mobil.

Un accident în lanț s-a produs, sâmbătă dimineață, în dreptul kilometrului 67 al Autostrăzii 2 București – Constanța, patru persoane decedând.
„Astăzi 05.11.2016, în jurul orei 8.42, pe Autostrada 2, la kilometrul 67, sensul de deplasare către Constanța, din cauza ceții dense, s-a produs un accident în care au fost implicate circa 15 autovehicule. Din primele date a reieșit că accidentul s-a soldat cu aproximativ 20 victime, dintre care patru decedate. Echipajele de rutieră din cadrul BAMS, BPR și IPJ Călărași asigura salvarea de vieți, măsuri la fața locului, fluidizarea circulației pe rute ocolitoare. Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române.
Datele inițiale indicau două persoane decedate: „Doi oameni încarcerați, două persoane încarcerate și mai mult de 10 persoane rănite. Se intervine acum cu forțe de la ISU Călărași, autospeciale SMURD, Serviciul de Ambulanță Județean intervine cu șapte autospeciale, sunt autospeciale de descarcerare. Cel mai probabil, carambolul s-a produs din cauza ceții”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ovidiu Tătăranu de la ISU Călărași.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că este vorba de 20 de victime.
„Ultima raportare vorbește de doi decedați, ultima estimare este la 20 de victime. Au fost mobilizate Ialomița, Călărași și București. Deplasarea este îngreunată de ceață, tocmai ceața a cauzat accidentul, din ce am primit ca informare. Nu se ia în calcul trimiterea unui elicopter pentru că este ceață”, a declarat Raed Arafat.
Traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern