Accidentul din Muntenegru. Un bărbat care a murit în Muntenegru a vrut să cedeze excursia; la întoarcere, el urma să fie operat pe inimă

Redactor:
Corespondenti
Accidentul din Muntenegru. Un bărbat care a murit în Muntenegru a vrut să cedeze excursia; la întoarcere, el urma să fie operat pe inimă
Ion Marinescu, una dintre victimele din Muntenegru, tatăl unui fost consilier județean din Argeș, urma să fie operat pe inimă la întoarcerea din excursie și intenționase să renunțe la călătorie și să cedeze biletele altei persoane, care însă a refuzat pe motiv că nu poate merge cu autocarul.

Ion Marinescu, una dintre victimele din Muntenegru, tatăl unui fost consilier județean din Argeș, urma să fie operat pe inimă la întoarcerea din excursie și intenționase să renunțe la călătorie și să cedeze biletele altei persoane, care însă a refuzat pe motiv că nu poate merge cu autocarul.

Ion Marinescu, în vârstă de 61 de ani, este una dintre victimele din Muntenegru, unde a mers împreună cu soția sa, Georgeta Marinescu, rănită grav în urma accidentului.

Cei doi sunt părinții omului de afaceri Mădălin Marinescu, fost consilier județean PNL, a cărui soție, Iulia Maria Marinescu, este șefa Oficiului Registrului Comerțului Argeș.

Primarul din Curtea de Argeș, Nicolae Diaconu, spune că Ion Marinescu era programat să fie operat pe inimă săptămâna trecută, însă intervenția a fost amânată din cauză că nu funcționa un aparat din spital.

Bărbatul a intenționat să renunțe la excursia din Muntenegru, însă cel căruia a vrut să-i dea biletele a refuzat pe motiv că nu poate merge cu autocarul.

„Știm că domnul Marinescu s-a dus la operație de inimă săptămâna trecută, dar i s-a spus că nu funcționează un aparat și că poate să vină la medic după ce vine din excursie. A vrut să renunțe la un moment dat la excursie și a vrut să îi dea cuscrului biletele, dar Nichita Sandu, cuscrul, a refuzat deoarece nu obișnuia să meargă cu autocarul, are rețineri la asemenea călătorii”, a spus primarul din Curtea de Argeș.

Ion Marinescu a fost înmormântat, joi după-amiază, în prezența a peste 200 de persoane, la Cimitirul Municipal din Curtea de Argeș.

La ora transmiterii acestei știri, la același cimitir sunt înmormântați soții Mariana și Toma Mateescu.

Mariana Mateescu, fostă profesoară de matematică la Școala „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș, pensionară, era ghidul circuitului turistic în Muntenegru și Croația.

La ora 16.00 va începe slujba religioasă la biserica Bolnița din cartierul Ivancea din Curtea de Argeș pentru omul de afaceri Nicole Derviș, urmând ca acesta sa fie înmormântat în cimitirul acestui lăcaș de cult, într-o criptă a cărei construcție a fost finalizată în urmă cu câteva săptămâni.

Tot joi au avut loc funeraliile Gherghinei Buidan, din Pitești. Femeia a fost înmormântată în cimitirul bisericii pe care a renovat-o în satul natal, Crucișoara. Gheorghe Țuca, primarul comunei Cocu, de care aparține satul, spunea că, din „câte știe”, femeia era verișoară cu Gabriel Oprea.

Femeia, Gherghina Buidan, era pensionară, era divorțată și avea doi copii căsătoriți.

„E născută în comuna Cocu, sat Crucișoara, dar avea domiciliul în Pitești. În ultimul timp venea mai des pe la noi, era pensionară și venea la casa părintească. Din câte știu eu, era verișoară cu domnul Gabriel Oprea. Am văzut-o acum o lună în satul Crucișoara, unde a fost o slujbă de pomenire a părinților domnului Oprea. Doamna era «inima satului». Ea a reușit să strângă bani de la rude și prieteni și a renovat biserica din Crucișoara, a refăcut pictura interioară, parchetul, ușile și ferestrele, a instalat centrala termică și vroia să refacă și pictura exterioară a bisericii, care este degradată. Era bucuroasă că primăria a turnat asfalt pe șapte kilometri, în tot satul, și m-a felicitat Va fi înmormântată mâine (joi-n.r.) la Cocu, în cimitirul bisericii pe care a renovat-o în satul natal, Crucișoara. A fost adusă la casa părintească astăzi, iar de înmormântare se vor ocupa verișorii dânsei și fostul soț cu care era în relații foarte bune, chiar dacă divorțase”, spunea primarul din Cocu.

Un autocar cu turiști români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-și viața 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din județul Argeș, două din Timiș și câte una din Ilfov și Cluj.

Patru dintre persoanele din Argeș care au decedat în accident erau din Curtea de Argeș, fiind vorba despre Nicolae Derviș, om de afaceri și fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoară de matematică pensionară, Toma Mateescu, soțul femeii, și Ion Marinescu, tatăl fostului consilier județean liberal Mădălin Marinescu. Cea de-a cincea victimă, Gherghina Buidan, era din Pitești.

Nicolae Derviș, în vârstă de 65 de ani, fost consilier local, era președinte al filialei Curtea de Argeș a PNL. Familia Derviș avea în Curtea de Argeș o fabrică de pâine cu peste 100 de angajați.

Nicolae Derviș ar fi trebuit să plece în această vară într-o excursie în Spania, dar a primit în ultimul moment o ofertă cu circuitul din Muntenegru și Croația, cedând călătoria în Peninsula Iberică unui fîn, angajat al brutăriei.

O angajată a fabricii de panificație deținută de Derviș spunea că, înainte de a pleca în vacanță, acesta a venit și a vorbit cu toți salariații, spunându-le să fie cuminți și că se vor vedea peste o săptămână.

Derviș este ctitorul bisericii din satul său natal, Valea Brazilor, din comuna Băiculești. Biserica a fost construită începând cu vara anului 2007 și sfințită în 5 decembrie 2010, de către IPS Calinic, arhiepiscopul de Argeș și Muscel. Investiția pentru ridicarea bisericii s-a ridicat la peste 400.000 de lei, iar după sfințire biserica a fost donată Arhiepiscopiei de către familia Derviș, care a donat și 6.400 de metri pătrați de teren pentru construirea unui cimitir. Biserica poartă hramul Sfântului Nicolae.

Derviș spunea că ideea de a ridica o biserică i-a venit în momentul în care i-a murit tatăl.

„Eram încă sărac, la început de drum cu afacerea, și mi se rupea inima să-l văd pe tata zdruncinat în sicriu, dus cu un Aro spre cimitirul din vârful dealului. Mi-am promis atunci să ridic, dacă mă va ajuta Dumnezeu, o biserică și cimitirul aproape de casa noastră părintească, ca să ne dormim toți ai noștri somnul de veci, alături de oamenii în mijlocul cărora am trăit. Când i-am mărturisit gândul mamei mele, femeie credincioasă și cu cu frică de Dumnezeu, m-a rugat să tac, ca să nu ne facem de râs, căci noi suntem cunoscuți ca o familie de oameni serioși. Am ascultat-o, dar gândul acestei înfăptuiri nu-mi dădea pace. După vreo 12 ani, în iunie 2007, am decis că este momentul. Nu mă dădeau banii afară din casă, încă mai aveam probleme cu firma, dar având familia alături n-am mai stat pe gânduri. Apoi toate s-au legat atât de bine, încât până la 25 octombrie, în același an, am ridicat biserica și i-am pus acoperișul. (…) Aceasta a fost dorința mea, iar fără ajutorul lui Dumnezeu și al familiei mele n-aș fi reușit”, spunea Nicolae Derviș la sfințirea bisericii.

 

Gigi Becali dă lovitura mult aşteptată la FCSB. O fostă câştigătoare a Ligii Campionilor a...
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
FOTO. Antonia a pozat într-un costum de baie, dar fanii au distrus-o pentru că e...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
S-a despărțit de cunoscutul milionar în clipa în care a devenit Miss, iar el nu...
Oficialii Moderna au recunoscut. ce se întâmplă cu injecţia lor: 'Dezvoltăm un alt vaccin'
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
BANCUL ZILEI – Cu nimfomana la psihiatru
Dosarele CIA despre OZN-uri, declasificate, dar cenzurate. Evenimentul suspect petrecut în aprilie 1976: „I s-ar...
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Detaliul extrem de CONTROVERSAT din imaginile cu Pământul dezvăluite recent de NASA
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
George Simion l-a UMILIT pe Traian Băsescu. Ce a putut să facă e ireal și...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Avertisment pentru persoanele deja vaccinate! Este BREAKING NEWS
Gina Pistol, într-o rochie mulată, în luna a șaptea de sarcină. Cât de mult s-a...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Zona din Bucureşti unde lucrau peste 100.000 de oameni pe care pandemia a transformat-o total...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide