Accidentul în lanț de pe autostradă, declanșat de un șofer ce nu a adaptat viteza la drumul cu polei

Accidentul în lanț de pe autostradă, declanșat de un șofer ce nu a adaptat viteza la drumul cu polei
Tamponările în lanț produse duminică pe autostrada Sibiu - Orăștie, pe un tronson inaugurat joi, și în care au fost implicate 31 de mașini au fost declanșate de un șofer din Vaslui, care nu a păstrat distanța și nu a adaptat viteza la condițiile de drum, respectiv polei, potrivit Poliției Alba.
Publicat: 22/12/2013, 19:12
Actualizat: 28/09/2018, 21:03

Tamponările în lanț produse duminică pe autostrada Sibiu – Orăștie, pe un tronson inaugurat joi, și în care au fost implicate 31 de mașini au fost declanșate de un șofer din Vaslui, care nu a păstrat distanța și nu a adaptat viteza la condițiile de drum, respectiv polei, potrivit Poliției Alba.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Alba, Luminița Prodan, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că tamponările în lanț produse pe autostrada Sibiu – Orăștie au fost declanșate de un șofer în vârstă de 26 de ani, din Vaslui, care nu a adaptat viteza la condițiile de drum acoperit cu polei și nu a păstrat distanța de siguranță față de autoturismul care circula în fața sa, iar la o frântă a acestuia l-a tamponat.

Prodan a spus că șoferul din Vaslui de la care au pornit tamponările în lanț a fost amendat cu 480 de lei.

Pe de altă parte, reprezentantul Poliției Alba a spus că niciuna din cele patru persoane rănite în urma tamponărilor și transportate la spital nu a necesitat internarea. Victimele sunt un tânăr în vârstă de 23 de ani din Sighișoara, o femeie în vârstă de 33 de ani din Mediaș, o tânără de 22 de ani din Galați și o femeie de 35 de ani de cetățenie română, dar stabilită în Germania. Acestea au suferit în special fracturi și niciuna nu se află în stare gravă astfel încât să necesite internarea în spital, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Alba.

Luminița Prodan a adăugat că în urma accidentului în lanț au fost avariate 31 de mașini, iar alte nouă au fost implicate în tamponări, fără a fi avariate.

Accidentul a avut loc duminică dimineață, în jurul orei 830, pe sensul Sebeș – Cunța al autostrăzii Sibiu-Orăștie, pe un tronson inaugurat joi. În urma accidentului, traficul rutier pe sensul Sebeș-Cunța a fost întrerupt timp de aproape șase ore

Printre autovehiculele aflate în coloana implicată în accidentul în lanț s-a numărat și cel în care se afla cântăreața Paula Seling împreună cu soțul ei, artista declarând că vizibilitatea era redusă din cauza ceții, iar carosabilul era extrem de alunecos, autoturismele derapând.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în condiții de carosabil alunecos și nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare în mers, între autovehicule.

În urma tamponărilor, administratorul drumului, Secția Drumuri Naționale Deva a CNADNR, a fost sancționată cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenția tardivă cu utilaje de împrăștiere a materialului antiderapant.

Ulterior, CNADNR a anunțat că în urma accidentului a început cercetări disciplinare și l-a suspendat pe durata acestora pe șeful Centrului de Întreținere și Coordonare Pianu (Alba).

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică, directorul CNADNR, Narcis Neaga, a dispus începerea cercetării disciplinare „a factorilor responsabili de producerea evenimentului, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare după finalizarea cercetării disciplinare”, în urma tamponărilor care au avut loc în cursul dimineții pe sectorul de autostradă Sebeș-Cunța, pe raza administrativă a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișora, Secția de Drumuri Naționale Deva.

De asemenea, conducerea CNADNR precizează că șeful Centrului Centrului de Întreținere și Coordonare Pianu (județul Alba), Robert Mallasz, a fost suspendat din funcție pe perioada cercetărilor.

Conform sursei citate, „acțiunile de combatere a producerii poleiului au început în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, la ora 03.00”.

„Acțiunea de combatere a producerii poleiului a început la ora 3.00 prin acționarea cu trei utilaje care au răspândit o cantitate de 16 tone de material antiderapant. La ora 6.00, pe sectorul de autostradă Sebeș-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea măsurilor de acționare. La ora 8.40 pe sectorul de autostradă cuprins între km 293 – km 316, s-a acționat prin răspândirea a 32 tone de sare cu două autobasculante cu lamă si răspânditor pe sensul Pianu-Cunța și cu două Unimog-uri pe sensul Cunța-Pianu”, se mai menționează în documentul citat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?