Acest obiectiv turistic din România a primit patru stele de la TripAdvisor

Cetatea Râșnov a fost premiată, la începutul lunii, cu Certificatul de Excelență 2015, patru stele, al TripAdvisor. Certificatul de Excelență reprezintă o distincție acordată de TripAdvisor la nivel global obiectivelor turistice "care câștigă în mod constant recenzii excelente din călătorii".

În scrisoarea trimisă Direcției de Cultură a Primăriei Râșnov, Marc Charron, președintele TripAdvisor for Business, spune că „de cinci ani, TripAdvisor a acordat acest premiu în numele călătorilor de pe tot globul. Astăzi, când sunteți prima oară câștigător, sperăm să vă mândriți că vedeți Cetatea Râșnov apreciată de vizitatori ca una dintre cele mai bune destinații. Felicitări!”

Primarul Adrian Ioan Veștea a declarat pentru newsbv.ro că, „acum câteva zile, cu ocazia deplasării în Norvegia, la Lillehammer, am vizitat și Muzeul Maihaugen, premiat de Trip Advisor în 2014. Cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă desfășurate în 1994 la Lillehamer, în cadrul Muzeului Maihaugen, cel mai important muzeu al orașului Lillehammer, situat în vecinătatea arenelor sportive care au găzduit competițiile olimpice, a fost amenajată o expoziție despre evoluția istorică a poporului norvegian și un muzeu al J.O. Integrarea culturii în marea competiție olimpică din 1994 reprezintă pentru noi o nouă confirmare că strategia de dezvoltare a Râșnovului este corectă. Mai mult, dacă România obține în această vară organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020, am observat cu încântarea că Râșnovul va repeta și modelul de promovare norvegian, prin finalizarea în anii următori a proiectului Muzeului Cetății Râșnov și organizarea unei expoziții dedicate istoriei sporturilor de iarnă din România”.

„Deși Cetatea Râșnov se află în prima etapă de restaurare, conservare și valorificare, distincția primită de la TripAdvisor demonstrează că suntem pe drumul cel bun”, a declarat, la rândul său, Nicolae Pepene, fostul șef al Direcției de Cultură a Primăriei Râșnov, acum directorul Muzeului de Istorie a Județului Brașov.

Inchide