Acesta este tabelul înălțimii ideale pentru femei. Cât de înalt ar trebui să fii, în funcție de greutatea ta actuală

Acesta este tabelul înălțimii ideale pentru femei. Cât de înalt ar trebui să fii, în funcție de greutatea ta actuală
Publicat: 30/11/2022, 16:48
Actualizat: 30/11/2022, 16:50

Greutatea corporală îi preocupă pe majoritatea oamenilor, atât pe bărbați, cât și pe femei, însă puțini știu ce înălțime ar trebui să aibă pentru kilogramele avute.

Obezitatea tinde să devină o problemă majoră chiar și în România, ea fiind responsabilă de instalarea mai multor afecțiuni grave precum diabet de tip 2, hipertensiune arterială sau osteoartrită.

Nivelul crescut de colesterol și valorile tensiunii arteriale pot fi însă reglate chiar și după pierderea a 4-5 kilograme acumulate.

Pentru a slăbi, este important sa îți cunoști și înălțimea, astfel încât, vei cunoaște și numărul kilogramelor pe care ar trebui să le ai.

Greutatea recomandată în funcție de înălțime poate fi un criteriu după care să te ghidezi.

Deci, în cazul în care ai 150 de cm, greutatea ideală ar fi 39 kg, iar dacă ai 155 de cm, ar trebui să ai 43,1 kg.

Înălțimea pe care multe dintre femei o au începe de la 160-165 de cm și se oprește pe la 173 cm, de obicei, deci iată ce ar trebui să știi!

Pentru o femeie care are o înălțime de 160 de cm, greutatea ideală ar fi de 47,2 kg, iar pentru o înălțime de 163 de cm, greutatea ideală ar fi de 49 de kg.

În tabel puteți vedea, pe baza înălțimii voastre, care sunt kilogramele necesare.

De asemenea, femeile ar trebui să utilizeze formula: înălțimea (cm) – 100 – greutatea ideală – [(înălțimea (cm) – 150)/2,5 + (vârsta (ani)) – 20)/6].

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase