Actrița Elena Țuțulan, amenințată cu evacuarea din casă: „Ce, sunt ultima infractoare? Ajung colegă cu boschetarii”

Actrița Elena Țuțulan, amenințată cu evacuarea din casă: Ce, sunt ultima infractoare? Ajung colegă cu boschetarii
Publicat: 27/05/2013, 17:24
Actualizat: 04/09/2019, 10:43

Actrița Elena Țuțulan se află într-o situație disperată după ce SC Rom Vial, societate aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a somat-o să părăsească, în baza unui ordin judecătoresc, locuința pe care artista spune că a cumpărat-o în 2004.

Elena Țuțulan (62 ani), actriță a Teatrului Nottara de aproape patru decenii, trebuie să părăsească apartamentul situat în sectorul 1 al Capitalei, în care stă de 22 de ani și pe care l-a cumpărat în urmă cu nouă ani.

Concret, SC Rom-Vial, societate aflată în subordinea Primăriei Capitalei, i-a dat termen o lună să părăsească cele două camere dintr-un apartament cu trei camere pe care le-a cumpărat în ianuarie 2004, împreună cu fiul ei, Radu Țuțulan, prin contractul cu numărul 123/2004. SC Rom-Vial se bazează pe decizia 2239/299/2012 dată de Judecătoria Sectorului 1 în data de 6 iulie 2012. Completul de judecată a admis „acțiunea formulată de reclamant Consiliul General al Municipiului București Administrația Fondului Imobiliar prin SC ROM VIAL SA în contradictoriu cu pârâții Țuțulan Elena și Țuțulan Radu. Dispune evacuarea pârâților Țuțulan Elena și Țuțulan Radu din imobilul situat în București, … „.

Deși decizia instanței putea fi atacată cu recurs în termen de 15 zile, actrița afirmă că nu a primit nicio înștiințare în acest fel și că a cumpărat apartamentul legal.

„În apartamentul în care stau, o cameră a cumpărat fata mea în anul 2001, iar în 2004 eu am cumpărat celelalte două camere. În 25 aprilie 2013, Rom Vial cu un executor judecătoresc mi-au dat termen să părăsesc locuința. Dacă eram mai slabă de inimă, puteam face infarct”, a declarat actrița pentru gândul.

Potrivit acesteia, hotărârea judecătorească obținută de Rom Vial se referă la faptul că, în momentul tranzacției imobiliare încheiate în 2004, contractul ei de închiriere nu era reziliat.

„Ei acum s-au trezit. Eu am avut contractul de închiriere reziliat și în baza lui mi s-a făcut contract de vânzare-cumpărare. În plus, procesul de evacuare s-a judecat în lipsa mea, astfel că mi s-a luat dreptul la apărare”, mai spune actrița.

Elena Țuțulan (62 ani) mai spune că locuința ei nu a fost una de serviciu, ci a aparținut statului și ea a cumpărat-o.

„Am ajuns la 63 de ani ca să stau pe stradă. Ce este ordinul ăsta de evacuare? Ce, sunt ultima infractoare? Ajung colegă cu boschetarii”, se plânge actrița.

A preluat cu chirie apartamentul fostului soț

Elena Țuțulan locuiește în apartamentul cu probleme de 22 de ani, după moartea fostului soț care a stat cu chirie în el împreună cu fiica lor. „În 1991, m-am mutat în el cu chirie, după moartea fostului soț care locuia în el împreună cu fiica mea. Apartamentul i-a fost dat în folosință fostului soț, în 1988, de către MApN. După moartea lui, în 30 de zile de la deces, fata, având doar nouă ani, nu putea locui singură, astfel că am preluat eu contractul de chirie. Eu am venit cu băiatul din a doua căsătorie ca să locuiesc împreună cu fata. Am cumpărat două camere în 2004 pentru că , fără să știu eu, Rom Vial i-a vândut fetei mele o cameră în 2001. Fata a fost încredințată tatălui după divorț și nu suntem într-o relație foarte bună, pentru că tatăl ei i-a spălat creierul… Ulterior au fost procese diferite pentru locuința la care eu nu am fost. Nu m-au chemat. De unde să știu eu dacă m-a dat cineva în judecată, doar nu mă duc să întreb la instanță dacă m-a dat cineva în judecată. Nu am primit nicio notificare acasă ca să particip la vreun proces”, mărturisește ea.

40 de milioane de lei vechi pentru două camere, în 2004

Potrivit acesteia, chiria pe care o plătea pentru cele două camere era de „400 și ceva de lei”. Pentru cele două camere, Elena Țuțulan spune că a plătit, în 2004, „circa 40 de milioane de lei vechi”.

În final, actrița reafirmă că primăria Capitalei nu are niciun drept să o dea afară din casă, adăugând că „nu mor caii, când vor câinii”.

Contactați de gândul, reprezentanții Primăriei Capitalei au afirmat că „se lucrează la un punct de vedere” care va fi transmis presei în cazul situației actriței Elena Țuțulan.

LOTO, LOTO 6/49. Numerele extrase la LOTO pe 26 mai. Reportul la LOTO 6/49 se apropie de 8 milioane de euro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului