Adjunctul șefului SRI George Voinescu, trecut în rezervă. Generalul Gheorghe Răducu, numit în locul său

Redactor:
Mihai Georgescu
Adjunctul șefului SRI George Voinescu, trecut în rezervă. Generalul Gheorghe Răducu, numit în locul său
Adjunctul șefului SRI George Voinescu, trecut în rezervă. Generalul Gheorghe Răducu, numit în locul său

Adjunctul directorului SRI George Viorel Voinescu a fost trecut în rezervă, în urma unui decret semnat, vineri, de președintele Klaus Iohannis, anunță Administrația Prezidențială. În locul său a fost numit generalul Gheorghe-Stancu Răducu.

În cazul său, Iohannis a semnat două decrete, transmite Mediafax. Primul privește înaintarea în gradul de general – cu patru stele, la trecerea în rezervă, iar al doilea vizează eliberarea din funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații. Ambele decrete sunt valabile din 1 august.

George-Viorel Voinescu, numit în 2005

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 27 iulie 2005.

În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste şi al Direcţiei Financiare a Serviciului Român de Informaţii.

Doctor în domeniul Economie și afaceri internaționale la ASE

În anul 2011 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Economie şi afaceri internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti, cu teza intitulată „Impactul terorismului asupra economiei mondiale”.

În anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

În anul 1999 a absolvit cursul postuniversitar de Contabilitate Informatizată în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

În anul 1985 a absolvit cursurile Scolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Balcescu” din Sibiu, specialitatea Finanţe.

A urmat cursurile Facultăţii de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Finanţe, pe care a absolvit-o în anul 1994.

Tot vineri, Iohannis a semnat și decretul prin care în locul lui Voinescu este numit în funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a generalului de brigadă – cu o stea Răducu Gheorghe-Stancu.

Inchide