Administratorul Urban, Teodor Florescu, reținut pentru evaziune

Administratorul Urban, Teodor Florescu, reținut pentru evaziune
Publicat: 20/01/2016, 23:33
Actualizat: 21/01/2016, 09:35

Florescu și celălalt reținut vor fi prezentați joi instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii Capitalei și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au făcut, miercuri dimineață, percheziții la firma Urban care se ocupă de salubrizare și deszăpezire în sectorul 6, existând suspiciuni că aceasta ar fi făcut achiziții false pentru a deduce ilegal TVA.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că vizat în cauză este administratorul firmei, Teodor Florescu, suspect și anul trecut într-un dosar privind achiziții false și evaziune fiscală.

În prezent, acesta este bănuit că a înregistrat achiziții fictive, cu ajutorul a două firme fantomă, dintre care două deținute de apropiați ai săi și opt fiind pe numele unor persoane fără adăpost, pentru a cere deduceri de TVA și a-și diminua profitul pentru reducerea impozitului. Bugetul de stat ar fi fost astfel prejudiciat cu 1 milion de lei.

În iulie anul trecut, Teodor Florescu a fost acuzat că, tot pentru a se sustrage de la plata TVA și a impozitului pe profit, s-a implicat împreună cu alte persoane în organizarea unui circuit fictiv de documente, prin care au fost înregistrate achiziții fictive de servicii, dar și de terenuri, prejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 23 de milioane de euro. Florescu a stat atunci în arest pe parcursul lunilor iulie și august.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase