ADMITERE FACULTATE 2013. 5,2 candidați pe loc la Medicină, 9,7 candidați la Medicină Dentară

ADMITERE FACULTATE 2013.  5,2 candidați  pe loc la Medicină, 9,7 candidați la Medicină Dentară
Publicat: 22/07/2013, 11:43
Actualizat: 22/07/2013, 11:43

Peste 4.500 de candidați s-au înscris la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) București, cea mai mare concurență fiind la Facultatea de Medicină Dentară, unde sunt 9,7 candidați pentru unul din cele 131 de locuri fără taxă, și la Medicină, cu 5,2 candidați pentru unul din cele 432 de locuri.

La cele patru facultăți ale UMF „Carol Davila” s-au înscris 4.541 de candidați. Anul acesta, comparativ cu anul trecut, numărul candidaților înscriși a crescut, la Facultatea de Medicină fiind 5,2 candidați pe un loc fără taxă, în timp ce pentru Facultatea de Medicină Dentara sunt 9,7 candidați pe un loc, a anunțat, luni, UMF „Carol Davila”.

La Facultatea de Medicină, unde au fost scoase la concurs 432 de locuri finanțate de la buget, au fost înscriși 2.262 de candidați, dintre care 28 de olimpici, iar 53 de candidați au optat pentru locurile cu taxÇŽ.

La Facultatea de Medicină Dentară, pentru cele 131 de locuri fără taxă s-au înscris 1.280 de candidați, iar 44 au optat pentru locurile cu taxÇŽ.

La Facultatea de Farmacie s-au înscris 408 candidați pentru cele 131 de locuri fără taxă , iar 21 au ales locurile cu taxă.

Facultatea de Moașe a scos la concurs 156 de locuri, pentru care s-au înscris 591 de candidați, dintre care 20 au optat pentru locurile cu taxÇŽ.

Examenul de admitere pentru toate facultățile din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București va avea loc miercuri, de la ora 9.00 pentru facultățile de Medicină și Farmacie, iar la ora 16.00 pentru Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Moașe și Asistență Medicală.

Candidații vor intra în sălile de concurs începând cu ora 8.00 pentru facultățile de Medicină și Farmacie, respectiv ora 15.00 pentru Facultatea de Medicină dentară și Facultatea de Moașe și Asistență Medicală.

„Nu este admisă, sub niciun motiv, intrarea în săli a candidaților după ora de începere a probei scrise. Candidații au obligația de a verifica exactitatea datelor înscrise pe listele afișate și de a aduce imediat la cunoștința comisiei de admitere, prin secretariatele facultăților, eventualele neconcordanțe față de datele precizate în cererea de înscriere tip sau față de actele depuse la dosar. După începerea concursului, pe listele afișate nu se mai admit nici un fel de modificări”, a precizat UMF „Carol Davila”.

Candidații vor intra în sălile de concurs pe baza cărții de identitate sau a pașaportului valabil, precum și a legitimației de concurs tip eliberată la înscriere de către secretariatele facultăților.

Supraveghetorii vor verifica identitatea fiecărui candidat la intrarea în sală. Candidații vor ocupa în săli locul indicat de legitimația de concurs lipită pe masă, care are același număr ca și cel de pe legitimația de concurs tip primită la înscriere.

Durata probei scrise va fi de două ore și jumătate în cazul specializărilor Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, două ore pentru admiterea la Asistență Medicală Generală și Moașe și, respectiv, o oră și jumatate pentru celelalte specializări ale Facultății de Moașe și Asistență Medicală.

Corectarea tezelor se va face în sala de concurs, în prezența candidaților, cărora li se va comunica punctajul, sub semnatură. Fiecare răspuns corect la întrebare este notat cu 1 punct. Punctajul obținut este transformat în notă. Ulterior, toate grilele de concurs vor fi reverificate prin scanare pe calculator.

Rezultatele finale și lista candidaților admiși vor fi afișate la avizierele facultăților în cel mult 48 de ore de la terminarea probelor.

Sunt declarați admiși candidații al căror punctaj la examenul scris este egal sau superior aceluia corespunzător notei 5.

La Facultatea de Moașe și Asistență Medicală, declararea candidaților admiși va fi în funcție de punctajul obținut și ordinea opțiunilor pentru specializările oferite. Candidații olimpici sunt admiși automat, fără a mai fi necesară susținerea examenului de admitere.

Listele candidaților, în ordine alfabetică, sălile în care se desfășoară examenul și repartiția pe săli sunt disponibile pe site-ul http://admitere.umf.ro/repartizare/public/ sau la avizierele Facultății de Medicină, pentru specializările Medicină și Moașe și Asistență Medicală, respectiv ale Facultății de Medicină Dentară și Facultății de Farmacie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
A murit bărbatul cu primul transplant de rinichi de porc modificat genetic din lume
×