• Publicat:
Știri

Admitere la Farmacie: Candidați admiși cu nota 5,26 la buget

Admitere la Farmacie: Candidați admiși cu nota 5,26 la buget
La programul de studiu Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca ultima notă de admitere la licență, pe locuri la buget, a fost 5,26, în timp ce prima a fost 10, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat al UMF Cluj-Napoca transmis, joi, cu rezultatele examenului de admitere, la Farmacie au fost înscriși 88 de candidați, număr mai mic decât cel al locurilor scoase la concurs.

„La examenul de admitere la UMF Cluj-Napoca au concurat 1.727 de candidați pentru 650 de locuri la buget, dintre care 1 loc pentru candidații rromi și 1 loc pentru candidații din mediul rural, și 261 de locuri cu taxă. Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, după sistemul grilă. La programul de studiu Farmacie au fost 88 de candidați înscriși, concurența fiind de 0,92/loc. La licență locuri bugetate prima notă de admitere a fost 10, ultima notă 5,26. La locuri cu taxă, prima notă a fost 9,82, iar ultima notă 9,27″, se arată în documentul citat.

Dintre cei 88 de candidați la Farmacie, 6 au fost declarați respinși, iar, în urma examenului, au mai rămas 15 locuri neocupate la buget și 48 la taxă. Astfel, în urma acestei situații, conducerea UMF va analiza dacă se va organiza un nou concurs la toamnă pentru ocuparea locurilor libere.

Note de intrare de 5 au fost înregistrate și la programul de studiu Medicină Dentară, unde au fost 202 candidați înscriși, iar concurența a fost de 2,43/loc.

„La locuri bugetate prima notă a fost 8,35, iar ultima notă 5,53. La locuri cu taxă prima notă 7,87, ultima notă 5,44″, se mai arată în comunicatul UMF.

Și la Balneokinetoterapie și recuperare au fost candidați admiși cu nota 5,03, dar la taxă, în timp ce la buget ultima notă a fost 7,15.

La programul de studiu Medicină au fost 771 de candidați înscriși, concurența fiind de 2,57/loc, prima notă de intrare la locuri bugetate fiind 9,36, iar ultima notă 7,25.

Un număr de 5 candidați au fost admiși fără concurs, la programul de studiu Medicină (buget), fiind olimpici cu performanțe recunoscute la concursuri naționale și internaționale.

Inchide