Adrian Marinescu, despre purtarea măştii pe plajă: „N-aș introduce obligativitatea de a o purta. Aș face diferența între spațiu închis și spațiu deschis”

Adrian Marinescu, despre purtarea măştii pe plajă: „N-aș introduce obligativitatea de a o purta. Aș face diferența între spațiu închis și spațiu deschis”
Adrian Marinescu, despre obligativitatea purtarii mastii pe plaja / Foto: Mediafax / YouTube
Publicat: 27/04/2021, 22:30
Actualizat: 27/04/2021, 22:31

Directorul medical al Institutului Matei Balș, Adrian Marinescu, a vorbit, marți seară, despre o variantă mai echilibrată în legătură cu obligativitatea purtării măştii pe plajă.

Adrian Marinescu propune o „variană mai echilibrată”

Chestionat pe tema introducerii obligativității purtării măști pe plajă, Adrian Marinescu a spus că nu ar introduce obligativitatea purtării măşti şi a propus o variantă mai echilibrată.

„Eu aș gândi o variantă echilibrată, aș face diferența între spațiu închis și spațiu deschis, dar tot foarte adevărat e că ar trebui ca noi toți să înțelegem că dacă n-ai avea mască în spațiul deschis ar trebui să înlocuiești cu distanțarea, să fii atent la niște lucruri”, a mai aformat Adrian Marinescu la Aleph News, subliniind că nu ar introduce obligativitatea purtării măştii pe plajă.

Despre infectarea tinerilor

În legătură cu profilul pacienților cu COVID-19 din valul trei, medicul Adrian Marinescu a precizat că în plan practic și tinerii s-au infectat și sigur că din rândul lor au fost și unii care au făcut forme severe.

„Dacă vorbim de valul al treilea, e clar că tulpina din Marea Britanie care s-a transmis mult mai ușor a dus la un număr mare de infectări. Nu înseamnă neapărat că au fost forme severe, dar în plan practic și tinerii s-au infectat și sigur că din rândul lor au fost și unii care au făcut forme severe. Motiv pentru care vârsta aparent a scăzut, adică poți să vezi în terapie și un pacient de vârstă medie sau chiar tânăr, față de valul al doilea când se întâmpla mai rar”, a mai declarat medicul Adrian Marinescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase