ADRIAN NĂSTASE S-A ÎMPUȘCAT. Miron Mitrea: „Năstase a cedat, îmi pare rău. Ar fi culmea cinismului să fie grațiat de Băsescu”

ADRIAN NĂSTASE S-A ÎMPUȘCAT. Miron Mitrea: Năstase a cedat, îmi pare rău. Ar fi culmea cinismului să fie grațiat de Băsescu
Publicat: 21/06/2012, 15:58
Actualizat: 21/06/2012, 21:31

După ce Adrian Năstase s-a împușcat, senatorul PSD Miron Mitrea a declarat că fostul premier a cedat psihic și că o eventuală grațiere ar fi un act de cinism al președintelui Băsescu. Senatorul pesedist a declarat, joi, că Adrian Năstase a cedat, fiind „bombardat” de toate instituțiile și a mărturisit că nu se aștepta la gestul pe care acesta l-a făcut, însă o eventuală grațiere din partea președintelui Traian Băsescu ar fi, în opinia sa, „culmea cinismului”.

Mitrea a susținut că Năstase este recunoscut de toată lumea drept cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România, iar acum este în spital pentru că a încercat să se sinucidă în urma unei decizii exagerate și s-a împușcat.

„Nu știu ce să vă spun și nici nu îmi vine să comentez ce s-a întâmplat aseară. Ce s-a întâmplat ieri dimineață cred că este o chestiune care nu trebuia să se întâmple. Nu vreau să intru să judec acum judecătorii, că nu e treaba mea, dar eu cunoscând o bună parte din ce s-a întâmplat în campanie, că doar eu am condus-o, n-am în memorie niciun element care pe Adrian Năstase să îl poate duce într-o zonă a ilegalității”, a spus Miron Mitrea.

Despre o eventuală grațiere a lui Adrian Năstase, Mitrea a spus: „Nu pot să mă pun în locul lui Traian Băsescu, nu vreau să spun ceea ce gândesc și încerc să nu spun ceea ce gândesc. Vom vedea cum vor evolua lucrurile din punct de vedere legal, al căilor legale de atac. Nu știu dacă Traian Băsescu are în cap ideea să îl grațieze după ce l-a fugărit șase ani. Ar fi chiar culmea cinismului, dar, sigur, orice este posibil la Traian Băsescu”.

Potrivit senatorului PSD, orice dosar în care este implicat un politician este un dosar politic, pentru că este privit politic și de către judecători și de către toată lumea.

„Că decizia este luată pe baze politice sau pe baza a ceea ce se află în dosar, sunt lucruri diferite, putem să discutăm mult despre ele. Vorbeam de Monica Macovei, și ieri se bucura, că s-a făcut dreptate. De unde știa? Nu există termenul că s-a făcut dreptate. S-a făcut o cercetare juridică, care a dus la această decizie. Asta nu înseamnă că s-a făcut dreptate sau nu”, a spus Mitrea.

El a adăugat că probabil Monica Macovei consideră că s-a făcut dreptate pentru că aceasta „și-a luat ca termen al mandatului ei, când a fost numită ministru, să îl aducă pe Năstase și pe alții, ca țintă”.

„E trist, până la urmă. Un om de talia lui Adrian Năstase să fie bombardat de toate instituțiile, până ajunge să cedeze. Pentru că a cedat. Mie îmi pare rău că a făcut gestul acesta, îmi pare foarte rău și nu mă așteptam. Eu nu cunosc niciun om care, ajuns într-o situație grea, ar putea face un asemenea gest. Nu, nu mă așteptam”, a mai declarat Miron Mitrea, referitor la tentativa de sinucidere a fostului premier.

Senatorul PSD a spus că, după gestul lui Năstase de a încerca să își ia viața, s-a gândit că „este un final de șase ani de fugăreală”.

„Nu este o chestie care s-a întâmplat ieri. (…) Trebuie să ne gândim la Adrian Năstase ca la omul care, începând din 2006, vă aduceți aminte când era Monica Macovei aici, isterizată, cu microfoanele în brațe, că trebuie să îi facă percheziții acasă. El a plecat cu un dosar politic. (…) Această presiune pe care au făcut-o împotriva lui probabil că l-a șubrezit mai mult decât am văzut noi”, a mai comentat Miron Mitrea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”