Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București: România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare

Redactor:
Mihai Georgescu
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București: România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București: România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare Foto: Ambasada SUA la Bucuresti/ Facebook

Țara noastră va găzdui un număr substanțial de trupe SUA suplimentare, a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman, cu aluzie la recenta decizie a Casei Albe de a retrage trupe din Germania, urmând ca o parte a efectivelor armate să fie relocate în alte state europene membre NATO.

„Sunt sigur că mulți dintre voi ați auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare.

România este aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă.

România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO.

România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman la reuniunea Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite de la Eforie Nord, citat de hotnews.ro.

Noi trupe militare în România? SUA anunță că își va retrage 12.000 de trupe din Germania

SUA urmează să retragă aproape 12.000 de militari din Germania, decizie care este văzută de țările aliate drept o lovitură pentru NATO. O parte din trupe vor fi relocate în statele unde au fost sau sunt deja trupe americane, inclusiv România, iar o parte se vor întoarce în Statele Unite ale Americii. Totuși, dacă Donald Trump pierde alegerile prezidențiale, planul acestuia ar putea fi anulat.

Kremlinul, mulţumit de reducerea efectivelor militare americane din Germania

Administraţia Vladimir Putin s-a declarat mulţumită, vineri, de hotărârea preşedintelui SUA, Donald Trump, de reducere a efectivelor militare americane din Germania.

Decizia liderului de la Casa Albă a fost criticată de membri ai Congresului SUA, notează MEDIAFAX.

„Cu cât sunt mai puţini militari americani pe continentul european, cu atât va fi mai liniştită situaţia în Europa”, a declarat vineri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

×

Urmăriți Gândul LIVEAu apărut imagini noi, cutremurătoare, de la incidentul din localitatea Văcărești, de lângâ Târgoviște, acolo unde doi polițiști au fost tăiați cu coasa de doi frați scandalagii. Pe imagini se vede cum unul dintre polițiști este rănit la antebrațul stâng, iar celălalt este bandajat și primește îngrijiri până la sosirea ambulanței. Colegii lor, care au sosit, au fost sfătuiți de localnici să nu intervină și să cheme mascații. https://bit.ly/30B3uzr Printre invitații Emmei Zeicescu de astăzi se numără Marius Chirca- Asociația Kola Kariola, Răzvan Pascu, consultant turism și Cristian Barbu, vicepreședinte ALDE Bucuresti.

Publicată de Gandul pe Marţi, 11 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide