Afaceristul turc care a accidentat grav un polițist a fost prins de șoferul unui BMW, nu de către Poliție. Filmul evenimentelor

Afaceristul turc care a accidentat grav un polițist a fost prins de șoferul unui BMW, nu de către Poliție. Filmul evenimentelor
Publicat: 04/08/2015, 12:19

Polițistul se zbate acum între viață și moarte, iar turcul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, însă asta numai datorită unui alt șofer care, aflat în zonă în momentul incidentului, a accelerat bolidul său BMW și l-a prins și imobilizat pe Ataș Abdullah, până la sosirea celorlalți polițiști.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureștiau refăcut filmul acțiunii criminale a milionarului turc, bazându-se pedeclarațiile martorilor ( polițiști de la Rutieră aflați în zonă) și peînregistrărilecamerelor video de pe traseul pe care a circulat arestatul. Astfel, potrivit probelor procurorilor, AtasAbdullah se afla la volanul unui Hyundai, în dimineața zilei de 2 august, în jurul orei 03.10. Echipaje de Poliție Rutieră au încercat să-l oprească, deoarece rula cu vitezade peste 180 de km pe oră pe Șoseaua Pipera.

Vitezomanul a ocolit un polițist aflat pe axul șoselei, nu a respectat semnele de oprire ale altui polițist, dar a încetinit în dreptul polițistului Gheorghe Ionescu. Acesta a venit în fața mașinii, moment în care turcul a apăsat pe accelerație. Polițistul și-a pus mâinile pe capotă și a făcut pași înapoi, strigând șoferului să oprească. Polițistul a reușit să se agațe de capota mașinii ca să nu fie călcat.

Șoferul a mărit viteza la peste 180 de km pe oră, încercând să scape de polițistul agățat de capotă. Pentru că polițistul se ținea cu disperare de capotă, turcul Atas a oprit brusc, aruncându-l pe polițist însus. Victima a căzut pe carosabil, suferind multiple traumatisme. Din cauza acestor traumatisme și a leziunilor de la nivelul trunchiuluicerebral, viața polițistuluieste în pericol.

În urmărirea vitezomanului, au pornit mai mulți polițiști de la Rutieră, inclusivun polițist aflat pe axul carosabilului. Acesta din urmă a oprit o mașină din trafic pentru a-l putea urmări pe șoferul care a pornit în vitezăcu colegul său pe capotă. Mașinile polițiștilor au rămas mult în urma fugarului deoarece Loganul Poliției nu putea depăși 130 km/oră, iar fugarul rula cu peste 180 km/oră.

Un BMW, aflat în trafic, văzând că politiștii sunt întrecuți de fugar, a pornit în urmărirea acestuia. După ce turcul l-a aruncat pe polițist de pe capotă, și-a continuat fuga urmărit îndeaproape de BMW și la ceva distanță de autovehiculele Poliției. Turculapierdut controlul volanului și s-a izbit de un gard. Șoferul BMW-ului l-a imobilizat deoarece turcul avea intențiasă fugă, scrie România Liberă. Apoi, a fost preluat de polițiști, fiind capturat. Martorii spun că turcul ”duhnea a alcool”.

Sursa notează că, deoarece din probe rezultă că Atas a avut intenția de a-l ucide pe polițist, turcul este acuzat de tentativă de omor. De asemenea, el este acuzat de ultraj. Dacă polițistul nu scapă cu viață, infracțiunea se transformă în omor calificat, pedepsit cu până la 20 de ani de închisoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului