Agentul care a vorbit cu Alexandra spune că fata a precizat cartierul: Plângea, suspina. Nu am avut o atitudine refractară

Agentul care a vorbit cu Alexandra spune că fata a precizat cartierul: Plângea, suspina. Nu am avut o atitudine refractară
Publicat: 29/07/2019, 21:09

Întrebat dacă i-a cerut fetei indicii despre locul în care se afla, polițistul a precizat că a solicitat informații pentru a le completa pe cele de la STS, dar și pentru a-i ajuta pe colegii din teren.

„N-am avut nicio clipă o atitudine refractară, cum îi zice acolo (raportul MAI, n.r.), pentru că mi-am dat seama din primele cuvinte ale ei și plângea, suspina, deci nu aveam cum să nu reacționez la treaba asta. Din contră, i-am spus de nenumărate ori să stea liniștită că ajunge un echipaj de poliție acolo, la ea. (…) Am întrebat-o cum a ajuns acolo sau cum se află zona respectivă. Noi, de la dispecerat, nu cunoaștem zona Caracalului. (…) Nu cunoaștem cum ar zis ea: „Am trecut pe lângă un dig și sunt în Bold, cam așa ceva”. Nu știam ce e acela Bold, de aia îmi aduc aminte că am întrebat-o: „Bold e în județul Olt acolo, ce e?”. Și atunci ea a zis: „Stați puțin că am găsit eu o carte de vizită” și mi-a citit de pe ea, numele, ce scria acolo”, a declarat Vasilică Florescu Viorel, la România Tv.

Florescu a mai spus că fata a revenit și a precizat că nu a ajuns echipajul de poliție: „I-am zis că polițiștii probabil sunt pe drum, i-am zis să se liniștească în continuare”.

„A trecut prin foarte multe probleme, că e răpită și viol și mi-a mai spus că este și bătută. (…) Cunoaștem vocea omului, nu sunt de ieri, de azi. Nu am avut intentie sa nu iau in serios apelul fetei. Nu mă simt vinovat la treaba asta decât poate că… Am conlucrat cu cei de la judiciar, ne-am uitat pe hartă, ce activități au desfășurat cei de la Caracal”, mai explică Florescu Vasilică.

La rândul său, Nicolae Mirea, șeful demis al Poliției Caracal, a declarat la același post de televiziune că nu știa de faptul că Alexandra a dat numele cartierului în care se afla.

„Nimeni nu a venit să îmi spună mie asta. Oamenii erau toți în teren și numai prin telefon am vorbit cu ei, eu nu m-am dus la nimeni și nu a venit nimeni la mine să îmi spună asta. I-am coordonat prin telefon. Nu, am vorbit cu agentul meu de la Investigații criminale, care i-a luat telefonul de la ureche (celuilalt polițist – n.r.) și a vorbit la telefon cu fata. Nu a spus niciodată de Bold, că nu eram nebuni să căutăm într-un cartier la 2 kilometri distanță. (…) Prima dată când a sunat fata, am sunat pe numărul ăla și nu ne-a mai răspuns. Peste cam o jumătate de oră a sunat ea din nou. Nu știu dacă au sunat subordonații mei sau… atunci a apucat să le spună că vede un brad, vede un nuc, că sunt niște câini. Dar ne-a dus în eroare cu o poartă roșie, care nu era la drum”, a spus Mirea.

„Când știu acuma tot, toate cercetările, rezultă clar că fata atunci când a vorbit cu noi cred că atunci a fost surprinsă la telefon și de atunci până am identificat noi locul, al 1.30 – 2 noaptea, când a venit DOS-ul și ne-a spus „Asta e”, nu ne mai supărăm că nu am intrat la 3 sau la…. Durerea e atat de mare încât vă dați seama, oricum nu mai puteam face. Atunci nu aveam de unde să știm, dar acum știm. Îmi pare foarte rău că nu am putut face nimic pentru copilul asta”, a completat Mirea.

Polițistul care a discutat cu Alexandra, atunci când a sunat la 112 pentru a cere ajutor, ar fi avut o atitudine refractară față de situația prezentată de fată și nu a dat dovadă de implicare pentru a obține mai multe date privind locul în care este sechestrată, arată raportul MAI, potrivit unor surse.

Surse apropiate anchetei cazului din crimelor din Caracal au precizat, pentru MEDIAFAX, că în raportul Ministerului de Interne se arată că agentul de poliție cu care Alexandra a discutat atunci când a sunat la 112 ar fi dat dovadă de o „atitudine refractară” față de tânără.

În același raport se mai arată că polițistul nici nu s-a implicat și nu i-a pus Alexandrei mai multe întrebări pentru a fi identificat mai ușor locul în care aceasta este sechestrată.

Mai mult, agentul nu a consiliat tânăra și nici nu i-a oferit sfaturi privind comportamentul pe care trebuie să-l aibă în situația în care se află, până la sosirea echipajelor de poliție, arată aceleași surse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”