Aglomerație pe Aeroportul Otopeni, din cauza noilor restricții. „Pasagerii au fost recalcitranți cu personalul de control”. A fost nevoie de intervenția jandarmilor

Aglomerație pe Aeroportul Otopeni, din cauza noilor restricții. „Pasagerii au fost recalcitranți cu personalul de control”. A fost nevoie de intervenția jandarmilor
Apel disperat al românilor blocați de 48 de ore pe aeroporturi din Helsinki şi Paris. „Suntem ţinuţi ca într-o cuşcă” / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 10/12/2021, 20:28
Actualizat: 10/12/2021, 20:51

Mai mulți pasageri au fost nemulțumiți de noile restricții impuse de autorități și au devenit recalcitranți cu personalul de control, motiv pentru care s-au înregistrat aglomerări, vineri, pe Aeroportul Otopeni. Pentru a calma spiritele au intervenit inclusiv jandarmii.

„S-au înregistrat aglomerări punctuale, în intervalul 14.00-15.30 al zilei de azi (vineri – n.red.), generate, pe de o parte, de faptul că, în aceste ore de vârf au aterizat două curse suplimentare, iar, pe de altă parte, de către pasagerii nemulțumiți de noile restricții care au avut un comportament recalcitrant față de personalul autorităților cu atribuții de control al documentelor de intrare în țară”, a transmis Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Situația a fost ținută sub control cu ajutorul personalului CN Aeroporturi București, jandarmilor și ai Poliției de Frontieră.

„Este posibil ca astfel de aglomerări punctuale să apară în continuare, personalul CNAB urmând să acorde, în continuare, tot sprijinul reprezentanților autorităților cu atribuții de control și menținere a ordinii publice”, a mai arătat sursa citată.

Pentru reducerea aglomerației prin mărirea vitezei de procesare la controlul DSP, a fost dublat numărul de medici DSP de pe fluxul de intrare. De asemenea, pentru mai buna informare a pasagerilor și pentru păstrarea ordinii publice, a fost suplimentat până la dublare și numărul de angajați ai altor instituții, inclusiv ai CNAB.

„Este posibil ca, urmare a noilor restricții de intrare în țară coroborat cu o creștere a numărului de pasageri care intră în țară, să se înregistreza aglomerări și în perioada următoare”, conform CNAB.

Reprezentanții Aeroportului fac apel la toți pasagerii să se informeze din timp asupra condițiilor de intrare în țară și să ia toate măsurile necesare pentru respectarea acestora.

Cine trebuie să intre în carantină și noua „listă roșie”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința de vineri, o serie de modificări privind regulile de aplicare a măsurii carantinei la intrarea în țară, valabile de vineri, 10 decembrie, până în 8 ianuarie, după ce acestea au fost decise luni. Forul a aprobat și noua „listă roșie”, care intră în vigoare duminică.

Hotărârea nr 111 din 6 decembrie a CNSU pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc  în România valabile în perioada 10.12.2021 ora 00:00 – 08.01.2022 ora 24:00 a fost modicată, vineri.

Prin HCNSU nr 113/2021 s-au introdus mai multe excepții de la măsura carantinei, iar perioada a fost redusă pentru anumite categorii de persoane.

Astfel, CNSU a decis:

  • introducerea testului RT-PCR pentru – exceptarea de la măsura carantinei a elevilor/studenților, cetățenilor români sau cetățenilor cu domiciliul sau reședința în afara României care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.
  • exceptarea de la măsura carantinei a angajaților sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate națională care se întorc în România de la activități desfășurate în interes profesional în afara țării din statele terțe dacă sunt vaccinați ori au trecut prin boală.
  • reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin  boală care sosesc în România din statele terțe fără test RT-PCR.
  • eliminarea posibilității de a ieși din carantină în a 10 zi dacă efectuează test RT-PCR în a 8 zi.

România este în „zona verde”

CNSU a actualizat și lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, care intră în vigoare duminică, 12 decembrie, ora 00:00.

Astfel, în zona roșie au intrat: Finlanda și Liban, iar în zona galbenă au intrat, din zona roșie, în urma scăderii incidenței – : Armenia, Dominica, Maldive și Singapore; și, din zona verde, în urma creșterii incidenței: Polinezia Franceză;.

România a intrat în zona verde, cu o incidență cumulată de 1,1 la mia de locuritori, dar și Chile și Noua Caledonie.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere