Agresorul secretarului de stat Bogdan Aurescu, condamnat la închisoare

Agresorul secretarului de stat Bogdan Aurescu, condamnat la închisoare
Un an de închisoare pentru agresorul secretarului de stat Bogdan Aurescu,
Publicat: 30/04/2014, 17:40
Actualizat: 08/06/2014, 03:03

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București (CAB) și este definitivă.

Judecătorii de la CAB au hotărât să respingă apelul formulat de Adrian Vlad, dar și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, împotriva deciziei din 28 iunie 2013 a Judecătoriei Sectorului 5, de condamnare a agresorului lui Aurescu la un an de închisoare.

Adrian Vlad a fost trimis în judecată la începutul anului 2013, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, după ce l-ar fi agresat pe secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pe holurile Facultății de Drept din București, unde predă demnitarul.

Incidentul ar fi avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2012, însă Vlad susținea că, de fapt, el și Aurescu s-ar fi împins reciproc.

De altfel, la termenul de miercuri din dosar, care s-a judecat la Curtea de Apel București, Vlad a arătat că Aurescu ar fi încercat să îl denigreze în cadrul unei emisiuni televizate, spunând că a fost condamnat la închisoare în Germania, dar și că l-a lovit cu pumnul, lucru care nu s-ar fi întâmplat în realitate, spune acesta.

Adrian Vlad, de profesie inginer, este cunoscut pentru că, de-a lungul timpului, a atacat sau a încercat să atace trei foști președinți ai Germaniei, respectiv pe Christian Wulf, Horst Kohler și pe Johanes Rau. El ar fi ajuns să îl agreseze pe Bogdan Aurescu, sperând să obțină consiliere juridică din partea statului român, pentru că se afla într-un litigiu cu statul german.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase