Alegeri legislative în Rusia. Secție de vot deschisă la București

Alegeri legislative în Rusia. Secție de vot deschisă la București
Publicat: 18/09/2016, 10:32
Actualizat: 19/09/2016, 09:29

Pentru cetățenii ruși aflați în România a fost înființată Secția de Votare nr. 8261, str. Gheorghe Brătianu, 54, sector 1, București (școala de pe lângă Ambasada Rusiei în România), se arată într-un comunicat al Ambasadei Federației Ruse în România.

În conformitate cu legislația rusă în vigoare, cetățenii care locuiesc permanent în afara Federației Ruse sau care sunt în misiuni din străinătate de lungă durată (nu mai puțin de trei luni), sunt incluși pe lista alegătorilor pe baza cererii scrise depuse la Comisia Electorală cel târziu cu o zi înainte de data de votare, iar în ziua de votare – pe baza cererii orale. Comisia de Votare se află pe adresa: str. Tuberozelor, 4, sector 1, București, tel.: +40 021 222-15-56.

Cetățenii Federației Ruse care se află în România pe baza invitațiilor private, în călătorii de serviciu, de business și turistice sunt incluși pe lista alegătorilor atunci când se vor prezenta la Secția de Votare în ziua alegerilor pe baza pașaportului sau a unui document care îl înlocuiește pe acesta, și a adeverinței de transfer la o altă secție de votare.

Votul va avea loc între orele 8:00 și 20:00. Aproape 110 milioane de alegători sunt chemați la urne în cadrul alegerilor legislative de duminică, pentru a reînnoi componența Dumei de Stat, dominată astăzi de partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită.

Mai mult de 6.500 de candidați din 14 partide sunt în competiție.

Pragul electoral este de 5 la sută. Ultimele sondaje arată că doar 4 partide ar putea accede în Duma de Stat. Partidul pro-Kremlin „Rusia Unită” rămâne în preferințele electoratului și este creditat cu 41 de procente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase