ALEGERI LOCALE 2012. REZULTATE

Publicat: 12/06/2012, 10:17
Actualizat: 18/06/2012, 12:51

Din REZULTATELE parțiale la ALEGERI LOCALE 2012, dar și din numărătorile paralele ale partidelor se conturează deja principalii câștigători. Gândul vă ține la curent cu ultimele rezultate la ALEGERILE LOCALE 2012, dar și cu declarațiile la cald ale principalilor actori politici. Potrivit numărătorii PDL, Emil Boc a câștigat primăria Clujului la o diferență de 1.500 de voturi. Însă democrat liberalii sunt marii învinși ai alegerilor locale, ale căror rezultate arată că USL a câștigat 35 de consilii județene și 27 de reședințe de județ. „Ferească Dumnezeu de mai rău”, a comentat Traian Băsescu rezultatele votului.

Urmăriți aici LIVE TEXTUL care vă prezintă principalele evenimente ale zilei de luni, REZULTATELE PARȚIALE și FINALE LA ALEGERI 2012, dar și reacțiile învingătorilor și învinșilor.

Iată ce s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni:

05.00 Rămâneți pe gândul unde veți afla primele rezultate parțiale și finale ale ALEGERILOR LOCALE 2012.

04.21La PDL, continuă numărătoarea paralelă. Aici, momentul în care liderii PDL, în frunte cu Videanu, numără localitățile câștigate de USL.

03.59 Conform numărătorii USL, partidul aflat la putere ar fi câștigat33 de Consilii Județene și 28 de municipii, după centralizarea a 70% din secții. Afirmația îi aparține coordonatorului campaniei electorale a PSD, Liviu Dragnea. PDL-iștii spun însă altceva:din 15 municipii reședință de județ centralizate, PDL ar fi câștigat 3, USL -11, iar UDMR – una, în timp ce din 5 consilii județene inventariate, 4 sunt ale USL – Ialomița, Buzău, Dolj, Galați și unul al UDMR – Covasna.

Editorialistul gândul Claudiu Pândaru este în sediul PDL, de unde aduce cele mai noi detalii pe pagina de Facebook.

03.10 Este imaginea cu ultima situație a numărătorii paralele făcută de PDL, după publicarea la ora 21 a EXIT-POLL-URILOR la ALEGERILE LOCALE 2012.

03.00 LIVE TEXT pe FACEBOOK. Colegul nostru, Claudiu Pândaru, este în sediul PDL. Vasile Blaga susține că Boc a câștigat la Cluj.

02.53 La PDL, după afișarea REZULTATELOR EXIT-POLL-ULUI la ALEGERILE LOCALE 2012, a început numărătoarea paralelă. Adriean Videanu explică ziaristului gândul, în EXCLUSIVITATE, cum funcționează sistemul. Vedeți aici imaginile.

02.20, 11 iunie. Liviu Dragnea, vicepreședintele PSD a ieșit în urmă cu câteva secunde făcând următoarele precizări. Potrivit numărătorii paralele, USL ar fi câștigat „33 de județe, printre care Arad, Bihor, Năsăud, Brașov, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Ialomița, Olt, Satu Mare, Prahova, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea și Vrancea”.

Surprize și la Cluj. Aici, candidatul PDL la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, ar avea 42% din voturi, în timp ce candidatul USL, Marius Nicoară ar avea 38%, după centralizarea voturilor făcută de USL pentru 70% din secțiile de votare, a mai anunțat Dragnea.

23:52 Rezultatele exit poll la alegerile locale 2012 nu l-au luat prin surprindere pe europarlamentarul PDL Cristian Preda, care a declarat că, personal, se aștepta ca această campanie să fie un semnal de alarmă pentru PDL.

23:11 Sorin Oprescu, prezentat de exit poll-uri drept câștigător al alegerilor locale 2012 din București, a declarat că primul proiect pe care îl va trece prin CGMB va fi autostrada suspendată, el precizând că își ține promisiunile pe care le-a făcut bucureștenilor.

23:03 După publicarea rezultatelor exit poll-urilor, USL face numătătoarea paralelă a rezultatelor alegerilor locale 2012, folosind sistemul USL. „Reprezentanții noștri trimit un sms cu scorul obținut de fiecare candidat , iar în două secunde se încarcă în sistem”, a declarat secretarul general al

22:59 Deputatul PDL Cristian Boureanu a declarat după publicarea rezultatelor exit poll-urilor la alegerile locale 2012 că „partidul va merge mai departe” și că lecția pentru PDL este că în momente de criză, când iei măsuri de austeritate, trebuie să te aștepți să ajungi în opoziție.

22.15 Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraș, a declarat, duminică seară, că la alegeri „USL a fost pe val” și că „se poate spune” că PDL a suferit o înfrângere, mai ales în București.

22.07 Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor, că își dorește ca bucureștenii să fie mândri de orașul lor și că le promite că nu îi va dezamăgi, spunându-le că este în primul rând victoria lor.

„Am demonstrat că se poate. Sunt mândru de încrederea pe care bucureștenii mi-o acordă, voi continua toate proiectele începute, voi iniția multe altele noi”, a spus Oprescu.

22.05 Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, după publicarea exit-poll-urilor, că USL a scos PDL din București, ceea ce este „un moment istoric”.

22.03 Primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon, a declarat, după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor, că ar prefera să iasă la numărătoare, dar dacă pierde, „asta e viața”, adăugând că sunt „încurcate căile Domnului”.

22.00 Președintele PDL, Emil Boc, candidat pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca, a declarat după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, că așteaptă rezultatele oficiale ale alegerilor, întrucât se află „în marja de eroare”, însă va respecta votul dat de clujeni.

21.45 Rezultatele exit-poll pentru Primăria Cluj.

21.20 Rezultatele EXIT POLL prezentate de CCSB, pentru Antena 3, prezintă câștigătorii sectoarelor din București și din marile orașe din țară. Gheorghe Nichita rămâne primar la Iași cu 65,8%, Ilie Bolojan la Oradea cu 72,5%, Romeo Stavarache la Bacău cu 62%.

21.10 Rezultatele EXIT POLL prezentate de CURS-Geopol arată câștigătorii Primăriilor de sector din București. USL a câștigat 5 sectoare din 6.

21.04 Potrivit CCSB, Emil Boc a pierdut la Cluj, unde a obținut 40,3%, în vreme ce Marius Nicoară a obținut 43,1%.

21.00 Potrivit REZULTATELOR EXIT POLL făcut de CURS-Geopol, pentru Realitatea TV, câștigătorul Primăriei Capitalei este Sorin Oprescu, cu 64,11%, urmat de Silviu Prigoană, cu 17,58%, urmat de Nicușor Dan cu 7,41%.

Potrivit REZULTATELOR EXIT POLL făcut de CCSB, pentru Antena 3, Sorin Oprescu a câștigat Primăria Capitalei cu 65,8%, urmat de Silviu Prigoană cu 15,7%.

Iată ce s-a întâmplat pas cu pas, duminică, în ZIUA VOTULUI:

20.45 Au mai rămas 15 minute până la încheierea ALEGERILOR LOCALE 2012 și până la anunțarea primelor REZULTATE EXIT POLL.

20.40 Două persoane, soț și soție, au fost amendate cu câte o mie de lei pentru tulburarea liniștii publice, după ce, duminică, au provocat scandal la o secție de votare din comuna argeșeană Rociu, pretinzând că sunt observatori din partea unei organizații civice.

20.30 Peste 980 de incidente electorale, dintre care 345 confirmate, au fost semnalate duminică, de la deschiderea urnelor și până la ora 19.00, 134 dintre acestea vizând promisiuni de bani sau bunuri în schimbul votului, potrivit oficialilor Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

20.10 Rezultatul alegerilor locale 2012 și rezultatele exit poll-urilor vor fi comentate live, într-o ediție specială a Gândul.LIVE, de la ora 21.00. Puteți urmări transmisiunea live aici.

20.00 Cu o oră înainte de încheierea ALEGERILOR LOCALE 2012 și de anunțarea primelor REZULTATE EXIT POLL, premierul Victor Ponta spune că „nu desfacem șampania” și că USL trebuie să numere și să păzească voturile, ca să nu se mai repete ce au făcut în 2009, la alegerile prezidențiale, cu „adversarii noștri”.

19.40 Un bărbat și două femei din Ilfov sunt cercetați penal pentru exercitarea în mod multiplu a dreptului la vot, iar alte persoane din același județ, pentru realizarea de fotografii în cabina de vot sau pentru oferirea de bani.

19.20 Au rămas mai puțin de două ore până la încheierea alegerilor locale 2012 și anunțarea exit poll-urilor. Gândul.infor vă prezintă rezultatele principalelor case de sondaj privind alegerile locale 2012.

18.45 Liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin au ieșit la o terasă de lângă sediul USL. Pe modelul Traian Băsescu, Crin Antonescu a spus că vrea să stea la masă cu ziariștii la un suc.

18.30 Prezența la urne, la nivel național, pentru alegerile locale era, la ora 17.00, de 39,01% din cetățenii cu drept de vot, a anunțat Biroul Electoral Central.

18.20 Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, candidatul USL pentru un nou mandat, a ajuns, duminică după-amiază, la spital după ce a început să se simtă rău, cel mai probabil din cauza căldurii și a oboselii.

18.15 Ipoteza că persoanele care au colantat două mașini cu siglele a două televiziuni de știri, în sectorul 6, oferea bani alegătorilor, nu se confirmă, a declarat Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al MAI.

17.55 Premierul Victor Ponta a așteptat-o pe soția sa, europarlamentara Daciana Sârbu, să iasă din secția la care a votat, în București. „Foarte bine că președintele merge la cumpărături. Ce poate să mai facă altceva? Tocmai a primit un salariu cu 8% mai mare, de la guvernul Ponta”, a glumit premierul.

El a mai comentat baia tradițională de mulțime pe care Traian Băsescu o face la fiecare scrutin, spunând că și el a ieșit cu soția sa și cu copilul la cumpărături sau la mall, dar presa nu a venit să-l filmeze. „Poate pentru că nu v-a chemat nimeni?”, a spus Ponta.

17.40 După ce a votat la alegerile locale 2012, în așteptarea exit poll-urilor, președintele Traian Băsescu a declarat că a mers în supermarket și că a avut „o listuță” la el, pentru cumpărături. Pe listuța s-au aflat: „apă minerală, pâine, unt, roșii, castraveți, albitură pentru ciorbă”.

„N-am luat salată olandeză, am luat roșii românești și castraveți românești”, a declarat președintele.

17.25 În ziua alegerilor locale 2012, președintele Traian Băsescu a ieșit împreună cu soția sa la cumpărături, în așteptarea rezultatelor exit poll-urilor. El a petrecut aproximativ zece minute, la o masă, discutând cu jurnaliștii prezenți. Băsescu i-a invitat să bea o cafea împreună cu el.

17.10 T.G., fratele unui candidat la Primăria sectorului 6, din București, și-a chemat angajații firmei pe care o deține, care au colantat două autoturisme cu însemnele televiziunilor Antena 3 și Realitatea TV, a declarat Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al MAI. Mașinile au fost oprite de polițiști în preajma secției de votare numărul 157, iar persoanele din mașini au fost duse la secție. Nu este clar, deocamdată, ce intenționau aceștia să facă, folosindu-se de sigla celor două televiziuni.


17.05 Până la ora 16.00, au fost confirmate 229 de incidente legate de alegeri, reprezentând în jur de 30% din totalul sesizărilor. 92 de persoane sunt cercetate penal și au fost date 78 de amenzi în valoare totală de 51.600 de lei, a anunțat Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al MAI.

Cele mai multe infracțiuni constatate de polițiști au legătură cu mita electorală, numărul acestora ridicându-se la 70. Cele mai multe sesizări au venit din București, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Buzău și Constanța.

REZULTATELE EXIT-POLL-URILOR LA ALEGERILE LOCALE 2012 VOR FI AFIȘATE AICI:

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 ÎN SECTORUL 1. EXIT POLL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 ÎN SECTORUL 2. EXIT POLL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 ÎN SECTORUL 3. EXIT POLL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 ÎN SECTORUL 4. EXIT POLL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 ÎN SECTORUL 5. EXIT POLL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 ÎN SECTORUL 6. EXIT POLL

2012 EXIT POLL. REZULTATELE ALEGERILOR LOCALE 2012 în orașul tău

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 LA CLUJ. EXIT POLL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 LA BACĂU. EXIT POLL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 LA IAȘI. EXIT POLL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 LA ORADEA. EXIT POLL

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 LA DEVA. EXIT POLL

16.50 Femeia în vârstă de 65 de ani care a încercat să introducă în urne buletine de vot false și să plece din secție cu buletinele valabile, la Orșova, a fost reținută.

16.33 PDL Bistrița-Năsăud a sesizat Poliția că în comuna Prundu Bârgăului reprezentanții PNL le oferă mâncare și băutură cetățenilor în sediul formațiunii politice, care se află la mai puțin de o sută de metri de două secții de votare.

16.30 Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele președintelui unei secții de votare din localitatea Rogova din județul Mehedinți, după ce ar fi împiedicat exercitarea dreptului la vot în cazul a aproximativ 40 de persoane care au viză de flotant în această comună.

16.25 Un alegător la o secție de votare din municipiul Mangalia a primit un set dublu de buletine de vot de la un membru al secției de votare, le-a ștampilat pe toate, dar a refuzat să le predea și le-a ascuns în lenjeria intimă, încercând să plece cu ele.

16.05 Votarea a fost reluată la școala 80 din sectorul 3 al Capitalei, după mai mult de o oră jumătate de întrerupere.

16.00 La alegerile locale 2012, rezultatul prezenței la vot de la ora 14.00 a fost pe toată țara de 27,69%. Găsiți aici detaliat prezența la vot pe județe. Vă reamintim că la ora 21 vor fi publicate primele exit poll-uri de la alegerile locale 2012.

15.55 Procesul electoral a fost întrerupt, duminică după-amiază, aproximativ o oră și jumătate, la secția 3 de votare din comuna dâmbovițeană Ocnița, după ce o femeie de 74 de ani a fost prinsă cu șase buletine de vot.

15.30 Un tânăr în vârstă de 24 de ani din comuna sibiană Mag a fost sancționat cu 2.200 de lei, duminică după-amiază, deoarece și-a filmat buletinul de vot, polițiștii fiind sesizați de reprezentanții comisiei de supraveghere a alegerilor din localitate.

15.15 Procesul electoral a fost suspendat la Secția 391 din București, din sectorul 3, după ce președintele comisiei a descoperit că unul dintre membri avea într-o sacoșă buletine de vot. Secția de vot se află la școala 80.

15.00 Patru persoane din comunele Iernut și Sărmaș din județul Mureș sunt cercetate după ce au introdus în urne mai multe buletine de vot la alegerea primarului.

14.56 Peste 530 de incidente electorale, dintre care 104 cazuri de luare și dare de mită, au fost înregistrate duminică, în șase ore de la începerea votării, 163 fiind confirmate, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

14.50 Nu uitați, la ora 21.00, REZULTATELE ALEGERILOR LOCALE 2012, primele EXIT POLLURI, vor fi comentate de Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Cristian Hostiuc într-o ediție specială Gândul.LIVE – Știrile Pro TV pe care o veți putea urmări în direct pe gândul.info.

14.30 Candidatul USP (PDL, UNPR și PNȚCD) la Primăria Hunedoara, Viorel Arion, s-a ales cu dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri pentru că a continuat campania electorală și în cursul zilei de sâmbătă, Arion afirmând că nu crede că este cercetat penal și nici nu știe ce înseamnă acest lucru.

14.00 Mesaje cu conținut denigrator la adresa candidaților PDL sau a rudelor acestora și semnate „DNA” și „Wikileaks” au fost trimise pe telefoanele mobile, duminică, în Prahova, în replică fiind trimise alte SMS-uri care acuză că mesajele denigratoare vin din partea USL.

13.50 Un bărbat și-a dat foc în secția de votare, la Petrila.

13.29 Doi bărbați din județul Giurgiu sunt cercetați de polițiști după ce au fost prinși că oferă bani oamenilor pentru a vota cu unul dintre candidații la Primăria Călugăreni, asupra lor fiind găsită suma de 1.600 de lei și o listă cu nume.

13.18 Vicepreședintele PDL Mircea Hava, candidat pentru al cincilea mandat de primar al municipiului Alba Iulia, a declarat, duminică, la ieșirea de la urne, că a votat „pentru Alba Iulia normală”, pentru „continuitate” și pentru ca orașul să nu fie cunoscut doar de 1 Decembrie.

13.12 Biroul Electoral Municipal (BEM) Arad a fost sesizat că un alegător și-ar fi fotografiat buletinul de vot, persoana acuzată fiind chiar un candidat la Consiliul Local Arad din partea Pro Demo, care a spus că a făcut acest lucru pentru a avea o amintire cu prima sa candidatură.

13.11 Primarul municipiului Timișoara, Gheorghe Ciuhandu, spune că a votat pentru „ce este mai bine pentru oraș”, susținând că „Timișoara are nevoie de un primar tânar, dinamic, sănătos”.

13.10 Radu Mazăre, candidatul USL la Primăria Constanța, a votat „pentru grijile de zi și pentru grijile de noapte”.

13.08 Cluj: USL a reclamat la Poliție și BEM că PDL „plimbă vârstnicii cu mașini” la secțiile de votare

13.07 Cluj: Secție de votare închisă după ce alegătorii au primit buletine de vot gata ștampilate cu PDL

13.06 Candidatul PDL la Primăria Oradea: Am votat pentru ca orădenii să fie respectați în orașul lor

13.05 O femeie a murit într-o secție de votare din Arad, procesul electoral nefiind întrerupt

12.58 Bistrița: Vot întrerupt într-o secție unde un tânăr ar fi pus în urnă două buletine pentru primar.

12.44 Galați: Votare oprită într-o secție de unde ar fi dispărut zeci de buletine de vot.

12.39 La Călărași, scandalul ia amploare: mai mulți protestatari au sărit gardul școlii și spun că nu vor să voteze. Ei acuză frauda electorală și spun că le-au fost furate voturile, buletinele de vot fiind deja ștampilate.

12.37 Ion Iliescu, în secția de votare: Am votat pentru USL; important este să fie o prezență bună la alegeri.

12.35 Președintele Băsescu a votat, fiind aclamat de câțiva cetățeni în curtea Colegiului „A. D. Xenopol”.

12.34 Ioan Rus: Sunt locuri unde Poliția Locală se manifestă mai mult ca agent electoral al primarului.

12.33 Plângere a PSD Oradea la Poliție, după ce un geam al sediului partidului a fost spart cu un bolovan.

12.33 Aristotel Căncescu: Am votat pentru normalitate, pentru un Brașov și o Românie mai civilizate.

12.24 Cluj: O persoană este cercetată penal după ce și-a fotografiat buletinul de vot.

12.19 Candidatul UDMR la șefia Consiliului Județean Mureș spune că vrea să își continue proiectele.

12.12 Geoană, după vot: Se candidează sub sigla USL, dar se numără separat – bob PSD, bob PNL, bob PC.

12.09 Primarul din Focșani: La câte am făcut în oraș în acești ani, sper să câștig.

12.08 O persoană din Sectorul 3 al Capitalei care și-a filmat votul este cercetată de polițiști .

12.06 Brașov: „Flotanții” aproape că au paralizat procesul de vot.

12.01 Un timișean a primit un buletin de vot deja ștampilat, documentul a fost anulat.

12.01 Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu: Am votat pentru un oraș european, pentru locuri de joacă.

12.00 Primarul Constanței, Radu Mazăre, a votat și el. Mazăre s-a pupat cu femeile din secția de votare.

11.59 Candidatul UDMR la Primăria Miercurea Ciuc: Autonomia este cel mai de preț cadru pentru secuime.

11.57 Candidații PDL și Uniunii pentru Timiș la Primăria Timișoara spun că au votat „pentru timișoreni”.

11.56 PDL anunță că depune plângere penală împotriva lui Robert Negoiță.

11.56 PNL cere anularea alegerilor de la Năvodari, acuzându-l de fraudă electorală pe viceprimarul PSD.

11.49 Gigi Becali, candidat la Primăria Capitalei, a votat și el.

11.46 Candidatul USL la Primăria Galați: Am votat ca orașul să nu rămână pe mâna celor care l-au gestionat.

11.42 EXIT POLL REZULTATE pentru BUCUREȘTI și marile orașe la ALEGERILE LOCALE 2012 – aplicație specială pe gandul.info.

11.41 Băsescu: Pentru mine, este o zi test, candidează și exponenții celor care au guvernat în criză.

11.40 Candidatul USL la Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a venit la vot împreună cu familia.

11.40 Președintele CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc: Am votat pentru ca județul să fie primul loc.

11.39 Marga: Am votat pentru mai multă cinste în administrație, competență și atractivitate economică.

11.39 Gheorghe Falcă spune că a votat pentru ca Aradul să rămână „în față”.

11.39 Frunda: Am venit să votez pentru o conducere mai cinstită, mai corectă a Târgu Mureșului.

11.37 Cseke: Am votat pentru o nouă deschidere și o nouă perspectivă regională pentru Oradea și Bihor

11.35 8,99% dintre români au votat până la ora 10.00, la nivel național. Prezența la vot în mediul urban a fost de 7,81% , iar în mediul rural de 10, 60%.

În București, prezența a fost de 6,87%: Sectorul 1 – 7,64%; Sectorul 2 – 6,87%; Sectorul 3 – 6,30%; Sectorul 4 – 6,74%, Sectorul 5 – 7,22% și Sectorul 6 – 6,91%.

11.27 PREZENȚA LA VOT LA NIVEL NAȚIONAL ERA, LA ORA 10, DE 9,0%.

11.19 Liviu Negoiță a votat, nemulțumit de campania „foarte dură, cu multe mizerii, minciuni și violență”.

11.18 Videanu: Îmi doresc ca Sectorul 3 să continue pe drumul pe care l-a început.

11.13 A votat și Daniel Constantin, președintele PC.

11.10 UNPR a semnalat alte nereguli la vot în București

11.05 Sibiu: Contestație împotriva președintelui unei secții care ar fi sigilat urnele sâmbătă seară

11.00 Traian Băsescu votează, la Liceul A.D. Xenopol din sectorul 2, alături de soția sa, Maria, și fiica cea mică, Elena. Președintele a fost felicitat și pupat de mai mulți votanți.

10.58 Mircea Geoană a votat și el.

10.57 Președintele PCM Covasna, Kulcsar Terza : Am votat pentru viitorul Ținutului Secuiesc.

10.57 Președintele unei secții de votare a interzis accesul presei în timp ce vota primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

10.51 Boc: Am votat pentru ca municipiul Cluj-Napoca să devină cel mai plăcut loc din România.

10.50 Urne de vot distruse într-un conflict la o secție din județul Călărași; votarea a fost suspendată.

10.49 Ion Iliescu își exercită și el dreptul de vot, la Liceul Jean Monnet, fiind întâmpinat cu simpatie de ceilalți votanți.

10.33 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a votat pentru finalizarea modernizării orașului.

10.33 Elena Udrea a intrat cu telefonul mobil în cabina de vot.

10.32 Un candidat din județul Covasna s-ar fi împușcat din greșeală cu pistolul unui polițist.

10.20 UNPR semnalează nereguli la vot.

10.19 Marius Nicoară: La Cluj are loc bătălia simbol a alegerilor locale.

10.19 Președintele PNL Suceava, Alexandru Băișanu, a votat împotriva celor „care ne-au ciuruit”.

10.07 A votat și fostul premier Emil Boc, care candidează pentru un nou mandat de primar al Clujului.

10.07 Năstase: Am votat pentru „o schimbare care să continue”, e nevoie să ieșim cu toții la vot

09.37 Sorin Oprescu spune că a votat mai puțin rațional și mai mult sentimental.

09.25 Elena Udrea a anunțat, pe Facebook, că a votat „pentru schimbarea în bine a Bucureștiului și îmbunătățirea calității vieții oamenilor”. Ea a făcut un apel către toți bucureștenii „să vină la urne, să-și exprime opțiunea, pentru că votul lor contează”.”

09.23 Premierul Victor Ponta a votat, la Baia de Fier, Gorj, susținând că a făcut-o „cu speranță pentru viitor”.

09.19 Vasile Blaga a votat, primind două buletine pentru Primăria Sectorului 1, din care a returnat unul

09.18 Gheorghe Flutur a votat la Gura Humorului pentru „bunăstarea, siguranța și confortul sucevenilor”

09.18 Ioan Rus a votat la Cluj-Napoca pentru „o schimbare masivă a administrației”

09.17 Sulfina Barbu a votat „pentru schimbare la Primăria Generală și la primăria de sector”

08.57 Între timp, au mai votat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, toți dorind un nou mandat. În plus, a votat și Irinel Columbeanu, candidat la Primăria Capitalei. De asemenea, și-a exprimat opțiunea pentru Primăria Capitalei și pentru primarul sectorului 3 Crin Antonescu, președintele PNL.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a venit la vot alături de soția sa, dar și de câinele familiei

07.12 Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană și primarul sectorului 4, Cristian Popoescu Piedone, au votat imediat după deschiderea secțiilor de votare.

07.00 Secțiile de votare s-au deschis.


La scrutinul de astăzi vor fi aleși 3.187 de primari, 41 de președinți de consilii județene, 1.338 de consilieri județeni și 40.311 de consilieri locali. Concurența este mare, rezultatele finale fiind așteptate de cei 14.139 de candidați la funcția de primar, 368 de candidați pentru postul de șef de CJ, 15.632 de aspiranți la funcția de consilier județean și 255.277 la cea de consilier local.

Gândul va transmite LIVE desfășurarea evenimentelor, jurnaliștii transmițând din teren cele mai relevante informații. De asemenea, editorialiștii gândul, Cristian Tudor Popescu, Rodica Ciobanu, Lelia Munteanu, Marian Sultănoiu, Florin Negruțiu, Claudiu Pândaru, Cristian Andrei, Andrei Luca Popescu, Alina Matis, Clarice Dinu, Indira Crasnea, senior editor Mediafax, și Cristian Hostiuc, director editorial ZF, vor comenta LIVE evenimentele zilei alegerilor locale.

De asemenea, începând cu ora 21.00, într-o ediție specială GÂNDUL LIVE și ȘTIRILE PRO TV, Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Cristian Hostiuc vor comenta primele REZULTATE ale ALEGERILOR LOCALE 2012 , așa cum vor reieși ele din sondajele de opinie pe care gândul le va prezenta imediat după închiderea urnelor.



AICI VOR FI AFIȘATE REZULTATELE ALEGERILOR LOCALE 2012 ÎN TIMP REAL:

REZULTATE ALEGERI 2012 BUCUREȘTI

REZULTATE ALEGERI 2012 CLUJ

REZULTATE ALEGERI 2012 IAȘI

REZULTATE ALEGERI 2012 TIMIȘ

REZULTATE ALEGERI 2012 CONSTANȚA

REZULTATELE PENTRU TOATE JUDEȚELE LE VEȚI GĂSI AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vremea se încălzește! Ce temperaturi au anunțat meteorologii?