Alegeri prezidențiale 2019, turul doi. STS: Sistemele tehnice funcționează în cele mai bune condiții la alegeri. 25.000 de tablete în secții

Alegeri prezidențiale 2019, turul doi. STS: Sistemele tehnice funcționează în cele mai bune condiții la alegeri. 25.000 de tablete în secții
Alegeri prezidențiale 2019, turul doi. STS anunță că sistemele tehnice pentru alegerile din turul II sunt pregătite și funcționează în cele mai bune condiții, fiind disponibili pentru sprijin peste 1.600 de angajați ai Serviciului. În țară și străinătate au fost distribuite peste 25.000 de tablete, însă există și dispozitive de rezervă.

Alegeri prezidențiale 2019, turul doi. Sistemele tehnice destinate desfășurării procesului electoral pentru alegerea președintelui României funcționează „în cele mai bune condiții”. Peste 1.600 de specialiști STS asigură suportul tehnic, pentru ca pe timpul procesului electoral din țară și din străinătate să nu fie înregistrate întreruperi ale serviciilor, anunță STS printr-un comunicat.

„La nivelul Serviciului de Telecomunicații Speciale, în toată această perioadă, este asigurată permanența personalului, 24 de ore din 24, în centrele de preluare a apelurilor. Suntem pregătiți să acordăm asistență tehnică acolo unde se impune. Un aspect pozitiv confirmat în primul tur îl reprezintă semnătura preluată în format digital la secțiile de votare din străinătate, pentru că astfel s-a redus considerabil timpul de preluare a datelor alegătorilor. Avem, de asemenea, o colaborare directă cu Autoritatea Electorală Permanentă pentru a le semnala de urgență orice posibilă disfuncționalitate și pentru a lua măsurile adecvate.” a declarat prim-adjunctul directorului STS, general de brigadă ing. Ionel-Sorin Bălan.

Echipamentele centrale de comunicații și tehnologia informației instalate pentru acest proces electoral sunt funcționale și au o disponibilitate de 100% din momentul punerii în funcțiune și până în prezent, mai arată comunicatul Serviciului.

Personalul specializat al STS asigură asistență tehnică pentru utilizarea echipamentelor din secțiile de votare și consiliază operatorii de calculator cu privire la utilizarea tabletelor și aplicația pentru verificarea dreptului de vot.

În acest sens, au fost operaționalizate 41 de centre de preluare a apelurilor, câte unul în fiecare județ și unul pentru București-lfov și străinătate, care funcționează 24 de ore din 24. În Centrul de preluare a apelurilor al STS din București sunt peste 100 de operatori telefonici pregătiți să acorde asistență tehnică pentru operatorii de calculator și președinții secțiilor de votare din Capitală și din străinătate.

Astfel, un operator de calculator sau un președinte al unei secții de votare poate suna la Centrul de preluare a apelurilor al STS pentru a primi detalii tehnice despre funcționalitatea aplicațiilor sau pentru a lămuri aspecte legislative la nivelul birourilor electorale din țară sau străinătate.

„Pentru buna desfășurare a procesului electoral, STS a configurat și distribuit peste 25.300 de tablete atât în țară, cât și în străinătate. De asemenea, există și o rezervă pe care o putem utiliza la nevoie. În străinătate sunt suficiente tablete, au fost distribuite între 4 și 11 tablete pentru o secție de votare”, mai precizează sursa citată.

Tags:
Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
SCANDAL între Nea Marin și Liviu Vârciu! „Dacă nu își bagă mințile în cap…”
Simona Halep, virală în toată lumea! Ce a putut spune despre Donald Trump
Bombă! Ce a prezis Baba Vanga că se va întâmpla anul acesta. Se va schimba...
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie. Ei sunt Regii Zilei
Magyarosaurus dacus: Sit al dinozaurilor din România, redescoperit după ce i s-a pierdut urma în...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
FOTO. Cine sunt victimele criminalului din Onești: „A fost crescut cu multă dragoste doar de...
IREAL! Femeia care a ucis două fetiţe în Andronache a fost iertată de anchetatori
Un băiețel a venit într-o zi cu o piatră acasă, iar după 10 ani familia...
Scanarea cu INFRAROȘU a celui mai scump tablou din lume a dezvăluit o SUPRIZĂ uriașă....
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
Horoscop 3 martie 2021. Zodia care se va bucura din plin
A invitat-o pe soacra ei să-i viziteze, dar a uitat ceva pe masa de cafea....
Tatăl uneia dintre fetele ucise pe trotuar, mărturii cutremurătoare: „Au vrut să se omoare”. Ce...
Jennifer Lopez și-a impresionat fanii cu o fotografie în costum de baie. Cum arată la...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide