Alegeri prezidențiale 2019, turul doi. STS: Sistemele tehnice funcționează în cele mai bune condiții la alegeri. 25.000 de tablete în secții

Alegeri prezidențiale 2019, turul doi. STS: Sistemele tehnice funcționează în cele mai bune condiții la alegeri. 25.000 de tablete în secții
Alegeri prezidențiale 2019, turul doi. STS anunță că sistemele tehnice pentru alegerile din turul II sunt pregătite și funcționează în cele mai bune condiții, fiind disponibili pentru sprijin peste 1.600 de angajați ai Serviciului. În țară și străinătate au fost distribuite peste 25.000 de tablete, însă există și dispozitive de rezervă.

Alegeri prezidențiale 2019, turul doi. Sistemele tehnice destinate desfășurării procesului electoral pentru alegerea președintelui României funcționează „în cele mai bune condiții”. Peste 1.600 de specialiști STS asigură suportul tehnic, pentru ca pe timpul procesului electoral din țară și din străinătate să nu fie înregistrate întreruperi ale serviciilor, anunță STS printr-un comunicat.

„La nivelul Serviciului de Telecomunicații Speciale, în toată această perioadă, este asigurată permanența personalului, 24 de ore din 24, în centrele de preluare a apelurilor. Suntem pregătiți să acordăm asistență tehnică acolo unde se impune. Un aspect pozitiv confirmat în primul tur îl reprezintă semnătura preluată în format digital la secțiile de votare din străinătate, pentru că astfel s-a redus considerabil timpul de preluare a datelor alegătorilor. Avem, de asemenea, o colaborare directă cu Autoritatea Electorală Permanentă pentru a le semnala de urgență orice posibilă disfuncționalitate și pentru a lua măsurile adecvate.” a declarat prim-adjunctul directorului STS, general de brigadă ing. Ionel-Sorin Bălan.

Echipamentele centrale de comunicații și tehnologia informației instalate pentru acest proces electoral sunt funcționale și au o disponibilitate de 100% din momentul punerii în funcțiune și până în prezent, mai arată comunicatul Serviciului.

Personalul specializat al STS asigură asistență tehnică pentru utilizarea echipamentelor din secțiile de votare și consiliază operatorii de calculator cu privire la utilizarea tabletelor și aplicația pentru verificarea dreptului de vot.

În acest sens, au fost operaționalizate 41 de centre de preluare a apelurilor, câte unul în fiecare județ și unul pentru București-lfov și străinătate, care funcționează 24 de ore din 24. În Centrul de preluare a apelurilor al STS din București sunt peste 100 de operatori telefonici pregătiți să acorde asistență tehnică pentru operatorii de calculator și președinții secțiilor de votare din Capitală și din străinătate.

Astfel, un operator de calculator sau un președinte al unei secții de votare poate suna la Centrul de preluare a apelurilor al STS pentru a primi detalii tehnice despre funcționalitatea aplicațiilor sau pentru a lămuri aspecte legislative la nivelul birourilor electorale din țară sau străinătate.

„Pentru buna desfășurare a procesului electoral, STS a configurat și distribuit peste 25.300 de tablete atât în țară, cât și în străinătate. De asemenea, există și o rezervă pe care o putem utiliza la nevoie. În străinătate sunt suficiente tablete, au fost distribuite între 4 și 11 tablete pentru o secție de votare”, mai precizează sursa citată.

Tags:
Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Dacia Logan dispare, va fi istorie! Veste tristă pentru milioane de români. Cum se va...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
BOMBĂ! 'Am MILIOANE de euro în casă'. Politicianul fără card bancar, de ce a făcut...
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Trucuri care te pot ajuta să pari că ai încredere și ești foarte sigur pe...
Inchide