ALERTĂ METEO | Cod galben de inundații pe râuri din șapte județe

Redactor:
Corespondenti
ALERTĂ METEO | Cod galben de inundații pe râuri din șapte județe
Hidrologii au instituit, vineri, cod galben de inundații pe râuri din județele Mureș și Brașov, până la ora 12.00. De asemenea, pe alte râuri din județele Harghita, Bacău, Neamț, Covasna și Vrancea a fost emis un cod galben de inundații în vigoare tot până vineri la ora 14.00.

Codul galben a fost emis, vineri, până la ora 12.00, pentru râuri din județele Mureș, Brașov și Harghita.

Potrivit INHGA, fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Niraj și Târnava Mică.

De asemenea, până vineri la ora 14.00 a fost emis un cod galben de inundații pe râurile din bazinul hidrografic Trotuș, în județele Harghita, Bacău, Neamț, Covasna și Vrancea.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, mai multe avertizări nowcasting cod portocaliu și galben de furtuni, ploi torențiale și grindină pentru mai multe județe.

 

Inchide