ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de vijelii în cinci județe. Până când este valabilă avertizarea

ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de vijelii în cinci județe. Până când este valabilă avertizarea
Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineață, o avertizare nowcasting cod portocaliu de vijelii pentru județele Ialomița, Brăila și Buzău.

Meteorologii avertizează că în aceste două județe se vor înregistra frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și averse ce vor cumula 35-40 l/mp. Avertizarea cod portocaliu expiră la ora 09.15.

Și litoralul este vizat de o atenționare nowcasting cod galben de furtuni, care expiră la ora 09.00. Potrivit ANM, se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni, dar și averse de ploaie din care se vor cumula peste 35…40 l/mp.

Totodată, trei județe se află sub cod galben de ceață. Astfel, în Gorj, Dolj și Caraș-Severin se înregistrează ceață care reduce vizibilitatea local la 200 metri și izolat la 50 metri.

Meteorologii avertizează că se vor înregistra averse torențiale ce vor cumula în jur de 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificari ale vântului cu aspect de vijelie, dar și grindină de dimensiuni medii.

Inchide