• Publicat:
Știri

ALERTĂ METEO | Cod portocoliu și cod galben în mai multe județe din țară

ALERTĂ METEO | Cod portocoliu și cod galben în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat 4 noi alerte cod galben și portocaliu în Dobrogea, Muntenia, Banat, Crișana, Oltenia, sud-vestul Moldovei și jumătatea sudică a Transilvaniei.

În intervalul marți ora 11.00 – ora 20.00, în cea mai mare parte a zonei montane, în Dobrogea, Muntenia, Banat, Crișana, local în Oltenia, sud-vestul Moldovei, precum și în jumătatea sudică a Transilvaniei este în vigoare o avertizare cod galben care anunță intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h.

Vremea se va menține deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

Cod portocaliu

În același interval e în vigoare și o avertizare cod portocaliu pentru județele Mehedinți, Dolj și zona montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj. În vestul Olteniei și al Carpaților Meridionali va continua să ningă moderat cantitativ (10…15 l/mp) și să se depună strat de zăpadă consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…75 km/h, iar în zona montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea.

Cod galben

Un alt cod galben intră în vigoare marți ora 20.00 și expiră joi ora 10.00, vizând zona montană, nord-estul Munteniei și litoralul, unde vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55…80 km/h. La munte zăpada va fi spulberată și vizibilitatea redusă.

De marți ora 20.00 până joi ora 10.00, în zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj va fi cod portocaliu de vânt, care va sufla cu viteze în general de 80…110 km/h, spulberând puternic zăpada.

Inchide