• Publicat:
Știri

ALERTĂ METEO: Temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă/ Ploi și vânt cu intensificări

Vremea se va răci accentuat azi față de zilele precedente mai ales în sud și est. Maximele termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, între 10 și 18 grade Celsius, anunță meteorologii.

ROMANIA, VINERI

VREME ÎN RĂCIRE ACCENTUATĂ ȘI PLOIOASĂ

Vremea se va răci accentuat azi față de zilele precedente mai ales în sud și est. Maximele termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, între 10 și 18 grade Celsius. Va ploua în majoritatea regiunilor, exceptând vestul și nord-vestul țării unde cerul va fi variabil. În Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei cantitățile de apă pot fi însemnate și se pot semnala și descărcări electrice. Vântul va sufla cu putere în centru și în zona extracarpatică.

ROMANIA, VINERI NOAPTEA

TEMPERATURI SCĂZUTE, PLOI LOCALE

La noapte, cerul va fi variabil și sunt condiții de ploi pe litoral, în centru și în Moldova. Vântul va sufla moderat, iar temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 12 grade Celsius. În depresiuni acestea vor fi chiar mai scăzute, spun meteorologii.

BUCURESTI

VREME RECE, PLOI ȘI VÂNT CU INTENSIFICĂRI

În Capitală, vremea va fi foarte rece azi, iar temperaturile vor fi cu 15 grade mai scăzute decât în zilele precedente. Cerul va fi noros, va ploua pe parcursul zilei și la nopate, iar cantitățile de apă pot fi însemnate. Vântul va sufla cu intensificări pe parcursul ploilor. În week-end, vremea se menține rece, cu maxime de până la 14 grade Celsius și condiții de ploi, mai ales în cursul zilei de duminică.

MUNTE

LAPOVIȚĂ ȘI NINSOARE LA ALTITUDINI

La munte, la altitudini mari, mai ales în Carpații Meridionali, vor apărea precipitațiile mixte și chiar ninsorile. Vântul va sufla cu intensificări pe creste. Maximele termice vor fi de 9-10 grade Celsius, iar noaptea va aduce temperaturi sub 0 grade.

TARA

VREME MAI RECE DECÂT NORMALUL PERIOADEI

În week-end, vremea se va păstra tot rece, cu temperaturi sub cele normale pentru începutul lunii octombrie, de până la 19 grade. Mâine, cerul va fi noros în vest, nord și centru unde va ploua, iar la altitudine se va semnala lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, în sud-est și sud-vest. Duminică va ploua în nord, centru și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 21 de grade celsius, iar cele minime între 2 și 12 grade celsius, cu cele mai mici valori în nordul Moldovei. La altitudine, trecător se va semnala lapoviță și ninsoare.

 

Inchide