Alina Gorghiu povestește ce a făcut la Parchet: „A durat puțin”

Alina Gorghiu povestește ce a făcut la Parchet: A durat puțin
Publicat: 16/06/2015, 15:57

„Sunt în calitate de martor într-un dosar și mă voi duce de fiecare dată când voi fi solicitată în absolut orice speță și astăzi, dacă merg pe stradă și văd un incident și mă solicită poliția română sau parchetul, mă voi duce să dau explicații ca martor. Spre deosebire de mulți colegi de ai mei care găsesc de cuviință să facă tot felul de demersuri mai mult sau mai puțin oculte sau ascunse sau netransparente ca să nu rezolve porblema atunci când există o solicitare”, a spus Gorghiu, întrebată în legătură cu implicarea în dosar.

Ea a arătat că a dat explicații care au durat puțin, deoarece nu are informții în legătură cu vreo faptă din acest dosar.

„Am fost, am dat explicații, a durat puțin pentru că, din păcate, nu am informații în legătură cu vreo faptă din acel dosar. Așa cum am văzut și ați văzut și dumeavoastră susținerile Parchetului, este dosarul în instanță, în cazul în care există nelămuriri pe alte spețe, voi avea absolut aceeași conduită, dar sper ca, cu ocazia asta, propaganda PSD se va epuiza”, a adăugat Gorghiu.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, într-un nou dosar de corupție, el fiind acuzat că i-a dat mită unui parlamentar, pentru ca acesta din urmă să promoveze un anumit proiect de act normativ. Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Mihail Vlasov va fi judecat pentru dare de mită.

În cadrul actului de sesizare a instanței, apare informația conform căreia inițiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost: deputatul Aurel Vainer, deputatul Alina Gorghiu, senatorul Klarik Laslo-Attila, deputatul Attila Marko, deputatul Mircea Grosaru și deputatul Florin Iordache.

„Se observă faptul că deputații semnatari ai proiectului sunt reprezentanți ai unor grupuri politice diferite, inclusiv reprezentanți ai minorităților naționale. Scopul era acela ca inițiatorii să-și convingă colegii de formațiune politică să susțină proiectul care, teoretic, ar fi avut șanse de a fi adoptat, iar pe de altă parte, să confere în spațiul public o aparență de neutralitate privind originea inițiativei”, potrivit rechizitoriului DNA.

Din cuprinsul convorbirilor telefonice interceptate de ancehtatori a rezultat faptul că Mihail Vlasov a fost cel care și-a exercitat influența asupra unor parlamentari, în special asupra acelora care aveau și calitatea de arbitri în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional, astfel încât proiectul legislativ să fie însușit de către parlamentari din partea unor grupuri politice diferite.

Astfel, arată procurorii DNA, după finalizarea proiectului de act normativ, Mihail Vlasov a depus „o muncă asiduă pentru influențarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării și susținerii respectivei inițiative legislative”.

„În special, influența s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional (Florin Iordache, Alina Gorghiu și Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerț și Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler)”, potrivit sursei citate

Tags:
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Simona Halep, victorie CATEGORICĂ în meciul cu brazilianca Haddad Maia
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Poți rămâne fără buletin pe loc în România! Îți anulează imediat documentul de identitate! Mare...
Ceasul Apocalipsei va bate în câteva ore. Doomsday Clock ştie când vine sfârșitul lumii
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...