Alina Gorghiu povestește ce a făcut la Parchet: „A durat puțin”

Alina Gorghiu povestește ce a făcut la Parchet: A durat puțin
Publicat: 16/06/2015, 15:57

„Sunt în calitate de martor într-un dosar și mă voi duce de fiecare dată când voi fi solicitată în absolut orice speță și astăzi, dacă merg pe stradă și văd un incident și mă solicită poliția română sau parchetul, mă voi duce să dau explicații ca martor. Spre deosebire de mulți colegi de ai mei care găsesc de cuviință să facă tot felul de demersuri mai mult sau mai puțin oculte sau ascunse sau netransparente ca să nu rezolve porblema atunci când există o solicitare”, a spus Gorghiu, întrebată în legătură cu implicarea în dosar.

Ea a arătat că a dat explicații care au durat puțin, deoarece nu are informții în legătură cu vreo faptă din acest dosar.

„Am fost, am dat explicații, a durat puțin pentru că, din păcate, nu am informații în legătură cu vreo faptă din acel dosar. Așa cum am văzut și ați văzut și dumeavoastră susținerile Parchetului, este dosarul în instanță, în cazul în care există nelămuriri pe alte spețe, voi avea absolut aceeași conduită, dar sper ca, cu ocazia asta, propaganda PSD se va epuiza”, a adăugat Gorghiu.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, într-un nou dosar de corupție, el fiind acuzat că i-a dat mită unui parlamentar, pentru ca acesta din urmă să promoveze un anumit proiect de act normativ. Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Mihail Vlasov va fi judecat pentru dare de mită.

În cadrul actului de sesizare a instanței, apare informația conform căreia inițiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost: deputatul Aurel Vainer, deputatul Alina Gorghiu, senatorul Klarik Laslo-Attila, deputatul Attila Marko, deputatul Mircea Grosaru și deputatul Florin Iordache.

„Se observă faptul că deputații semnatari ai proiectului sunt reprezentanți ai unor grupuri politice diferite, inclusiv reprezentanți ai minorităților naționale. Scopul era acela ca inițiatorii să-și convingă colegii de formațiune politică să susțină proiectul care, teoretic, ar fi avut șanse de a fi adoptat, iar pe de altă parte, să confere în spațiul public o aparență de neutralitate privind originea inițiativei”, potrivit rechizitoriului DNA.

Din cuprinsul convorbirilor telefonice interceptate de ancehtatori a rezultat faptul că Mihail Vlasov a fost cel care și-a exercitat influența asupra unor parlamentari, în special asupra acelora care aveau și calitatea de arbitri în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional, astfel încât proiectul legislativ să fie însușit de către parlamentari din partea unor grupuri politice diferite.

Astfel, arată procurorii DNA, după finalizarea proiectului de act normativ, Mihail Vlasov a depus „o muncă asiduă pentru influențarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării și susținerii respectivei inițiative legislative”.

„În special, influența s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional (Florin Iordache, Alina Gorghiu și Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerț și Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler)”, potrivit sursei citate

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York