„Am să te trimit după Elodia”. Ce MESAJ i-a scris deținutul judecătoarei Aspazia Cojocaru

Am să te trimit după Elodia. Ce MESAJ i-a scris deținutul judecătoarei Aspazia Cojocaru
Publicat: 16/01/2013, 19:58
Actualizat: 27/09/2018, 19:03

„Am să te trimit după Elodia”, i-a scris deținutul judecătoarei Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituțională, căreia i-a mărturist că „are resentimente mari față de magistrați”, pentru că sunt corupți și că „au nenorocit o lume înteagă”, semnând „asasinul Elodiei” scrisoarea de amenințare.

DOVADA care l-a băgat la închisoare pe Cristian Cioacă

„STIMATA DOAMNĂ JUDECĂTOR/CIT DE CURÎND AM SĂ TE OMOR/ȘI NU-I POVESTE PENTRU COPII/VEI FI VICTIMA LA 78/2000/TE VOI TRIMITE DUPĂ ELODIA DRAGĂ/SĂ NU TE MAI ÎNTORCI NICIODATĂ/CĂ EȘTI UN MAGISTRAT CORUPT/DE-MI VINE CA SĂ TE …/AM RESENTIMENTE MARI FAȚĂ DE MAGISTRAȚI/VEDEAVA-ȘI DECAPITAȚI/CĂ SUNTEȚI ATÎT DE CORUPȚI DRAGĂ/CĂ AȚI NENOROCIT O LUME ÎNTREAGA!!!/Cu stimă și respect… (ASASINUL ELODIEI)”, i-a scris judecătoarei constituționale deținutul Nicu Pîrlețeanu, închis în Penitenciarul Giurgiu, deferit justiției de procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Citește și Noua Elodia

Deținutul Nicu Pîrlețeanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanței supreme pentru amenințarea judecătoarei Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constituțională, în timpul analizării legalității avizului de suspendare din funcție a președintelui României, de către Parlament.

Scrisoarea a fost primită de judecătoarea Cojocaru în data de 10 iulie, anterior aceasta mai fiind amenințată prin interfonul locuinței.

În noaptea de 5 spre 6 iulie 2012, în două rânduri, în intervalele orare 22.00 -23.00 și 3.00-4.00, în timp ce se afla la domiciliul său, judecătoarea Aspazia Cojocaru din cadrul Curții Constituționale a fost apelată la interfonul de acces în imobil de către o persoană necunoscută, care a amenințat-o cu acte de violență, înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcție a președintelui României, cu privire la votul pe care urma să îl dea, notează procurorii în rechizitoriu, obținut de agenția de presă MEDIAFAX.

La întrebarea judecătoarei „cine este?”, i s-a răspuns: „Ai grijă ce faci a doua zi!”.

Deși inițial Cojocaru a considerat că este vorba de o greșeală, în timp ce dormea, în jurul orei 3.00-4.00, la interfonul apartamentului a fost făcut un nou apel, iar când a întrebat: „Cine este?”, o persoană necunoscută i-a răspuns: „Să fii atentă cum votezi, că astfel nu știi ce te așteaptă!”.

În dimineața de 6 iulie 2012 a avut loc ședința Curții Constituționale, la care au participat toți judecătorii CC, cu privire la solicitarea celor două Camere ale Parlamentului de emitere a avizului consultativ cu privire la propunerea de suspendare din funcție a președintelui României.

În cursul zilei, Curtea Constituțională a publicat pe site un comunicat în care se preciza: „Curtea Constituțională își exprimă grava îngrijorare în legătură cu faptul că doamna judecător Aspazia Cojocaru a fost amenințată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcție a președintelui României, cu privire la votul pe care urmează să-l dea”.

Despre comunicat a aflat și deținutul Nicu Pîrlețeanu.

Ulterior, la data de 10 iulie 2012, Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, întrucât în cursul zilei, în timp ce se afla la biroul său din cadrul Curții Constituționale, Cojocaru a fost amenințată cu moartea, prin intermediul unei scrisori, de către o persoană necunoscută.

Procurorii au stabilit că, luând cunoștință de comunicatul Curții Constituționale, Nicu Pîrlețeanu, deținut în Penitenciarul Giurgiu, a confecționat o scrisoare de amenințare pe care a expediat-o pe adresa „Curții Constituționale, str. Calea 13 Septembrie nr. 1, Palatul Parlamentului, sector 5”, cu mențiunea „În atenția Aspazia Cojocaru judecător”.

La rubrica expeditor, Nicu Pîrlețeanu a menționat că ar fi expediată de Disualsiv Cătălin Victor, din localitatea Făgăraș.

„Scrisoarea de amenințare a fost întocmită de inculpatul Nicu Pîrlețeanu sub forma unui înscris tip felicitare care prezenta pe exteriorul primei coperte un fragment celulozic de culoare albastră și formă dreptunghiulară, peste care a suprapus un fragment celulozic de culoare albă, de asemenea de formă dreptunghiulară, cu dimensiuni mai reduse și colțuri rotunjite și perforate cu motive florare și un decupaj celulozic de culoare neagră, de forma unei cruci. Pentru lipirea fragmentelor menționate, inculpatul Nicu Pîrlețeanu s-a folosit de o substanță adezivă, lipici, care a fost găsită cu ocazia percheziției domiciliare la locul de deținere”, explică procurorii în rechizitoriu prin care l-au trimis în judecată pe deținut pentru amenințarea judecătoarei.

Scrisoarea de amenințare a fost primită de către partea vătămată în timp ce aceasta se afla, la data de 10 iulie 2012, în biroul său din sediul Curții Constituționale, iar mesajul a fost de natură să-i producă acesteia temeri justificate, întrucât a fost transmis într-o perioadă în care, în calitate de judecător, participa la soluționarea unor cauze cu puternic impact socio-politic, printre care și cea privind avizul de suspendare din funcție a președintelui României.

În urma rapoartelor de constatare tehnico-științifică întocmite în cauză s-a concluzionat că scrisul de pe plic și scrisoarea de amenințare au putut fi executate de inculpat, iar urmele papilare prelevate de pe aceste înscrisuri aparțin inculpatului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers