Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas: „Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat”

Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas: „Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat”
Andrei Muraru / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 26/05/2022, 20:48
Actualizat: 26/05/2022, 20:54

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a vorbit despre atacul armat din Texas.

În cadrul unui interviu acordat DIGI24, acesta a spus că este singurul stat unde se petrec fapte de acest fel. Membri ai comunității românești i-ar fi mărturisit oficialului că se simt protejați dacă dețin arme.

„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat în Texas, românii sunt îngroziți. Nu sunt cunoscători ai legislației pentru arme de foc. Biden a avut pe agendă încă de când era vicepreședinte această temă, pe care acum a reclamat-o.

În anumite state, folosirea armelor de foc fără permis în spațiile publice e liberă. Pericolul devine foarte mare. Un raport recent arată că 40% dintre americani dețin arme”, a spus ambasadorul României ÎN SUA.

Diplomatul a mai spus că incidentul i-a marcat pe membrii misiunii diplomatice: „Am primit și noi, cu extrem de multă tristețe, această veste a atacului armat din sudul Texasului. Evident că toată compasiunea noastră se îndreaptă către familiile care sunt devastate de această veste… Un adolescent a luat viața a 19 copii și a 2 adulți folosind o armă semiautomată, foarte ieftină, care a fost folosită la numeroase atacuri din Las Vegas.

Cum spunea președintele Biden, acest lucru, astfel de atacuri nu se întâmplă nicăieri în lume, decât într-o singură țară și aceea este Statele Unite.”, a adăugat el.

Mulți români stabiliți în SUA dețin arme

„Am întâlnit membri ai comunității românești care mi-au spus foarte mândrii că dețin mai multe arme și că sunt mândri de acest drept de a avea în posesie o armă, pentru că se simt protejați… Sunt oameni care locuiesc la sute de mile de prima localitate, lucru pe care în România nu ai cum să îl întâlnești și să îl înțelegi. Știu oameni care și-au pierdut copiii sau părinți în aceste atacuri și au devenit mari activiști ai portului de armă”, a mai spus ambasadorul României în SUA.

Potrivit Ambasadorului României în Statele Unite ale Americii problema accesului la o armă de foc în SUA este una pe care doar clasa politică o poate rezolva.

„Răspunsul la această problemă este în mâna oamenilor politici americani și faptul că nu s-a luat până astăzi o decizie în privința restrângerii portului de armă stă în inima societății americane. Statele Unite este țara în care sunt uciși cei mai mulți civili, peste 44.000 anul trecut și dacă acest lucru nu se va schimba, înseamnă că acesta este răspunsul societății americane la această problemă”, a mai spus Andrei Muraru.