• Publicat:
Știri

Amendă 3000 de lei pentru șoferii care își afișează credința „pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale”!

Amendă 3000 de lei pentru șoferii care își afișează credința „pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale”!
Din superstiție sau nu, tot mai mulți șofer își afișează credința „îmbogățind" mașina cu tot felul de cruciulițe și iconițe. N-ar fi nicio problemă, însă în unele cazuri este afectată vizibilitatea și de aici riscurile în trafic.

Cine obișnuiește să își agațe tot felul de obiecte religioase (și nu numai) pe geamurile laterale, parbrizul sau luneta mașinii trebuie să știe că este pasibil de o amendă zdravănă. Legislația rutieră e cât se poate de clară: „Aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenție care se încadrează în clasa a IV-a de sancțiuni.

Amenda pentru șoferii prea „evlavioși” poate ajunge până la 3.000!

Codul rutier menționează următoarele „accesorii”: odorizante, carnete de notițe, diverse obiecte religioase, suporturi pentru diverse dispozitive electronice etc. Însă, și vinietele adunate de-a lungul anilor reduc vizibilitatea, ca și diversele abțibilduri sau, cum s-a mai observat în trafic, o fotografie în amintirea unei persoane dragi care a decedat de curând.

Nu în ultimul rând, pot primi amendă și cei care atârnă CD-uri de oglinda interioară a mașinii, dar numai dacă agentul constatator va considera că vizibilitatea este obstrucționată!

Inchide