„Ana și Copiii” vrea să facă un Centru de Excelență în Educație pentru copiii din medii vulnerabile

Ana și Copiii vrea să facă un Centru de Excelență în Educație pentru copiii din medii vulnerabile
Publicat: 17/12/2013, 17:47

Asociația „Ana și Copiii” organizează miercuri, la Palatul Cesianu Racoviță, un eveniment special destinat strângerii de fonduri pentru construirea „Centrului de Excelență în Educație” pentru 100 de copii din medii sociale vulnerabile.

Evenimentul, intitulat Santa’s Cocktail, va începe la ora 18.30, iar maestru de ceremonii va fi Lucian Mîndruță.

Participanții vor putea admira și licita obiecte cu tematică de Crăciun și se vor putea implica direct în educația copiilor din medii sociale vulnerabile. De asemenea, va avea loc și o tombolă.

La eveniment vor lua cuvântul reprezentanți ai Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, ai UPS România și ai Fundației Post Privatizare. Sunt invitați, de asemenea, reprezentanți ai companiilor din diverse domenii de activitate, jurnaliști, persoane publice și vedete, reprezentanți ai altor ONG-uri.

Companiile care sprijină acest eveniment sunt: Consiergo, Dacia, Nissa, The Flower Society, Maguay, Corporate Baskets, Grecu&Lawyers, MD Architecure&Design, Nautic Line, Mama Cozonacilor, Porphyras și LuxuryGifts.

Asociația „Ana și Copiii” este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, având ca misiune prevenirea abandonului familial și școlar prin programe educaționale, asistență socială, medicală și juridică, activități de recreere și socializare, activități de informare, acțiuni și măsuri de conștientizare și sensibilizare socială, cât și înființarea de servicii sociale, pentru și în sprijinul comunității.

Asociația „Ana si Copiii” are ca scop creearea, susținerea și dezvoltarea de servicii comunitare, de ajutorare pentru copii, adolescenți și tineri, precum și pentru familiile acestora.

În prezent, Asociația ajută 302 copii din familii provenite din medii sociale vulnerabile, în trei mari proiecte: Centrul de zi „Ana și Copiii” unde 50 de copii beneficiază zilnic de două mese pe zi, de ajutor și indrumare la lectii și de activități educaționale, Centrul de Consiliere și Sprijin pentru Copil și Părinți și Centrul pentru Dezvoltarea Deprinderilor de Viață Independentă.

Ca urmare a acțiunilor asociației, 510 copii s-au bucurat de o tabără de vară; 688 de copii au beneficiat de rechizite, ghiozdane și au beneficiat de monitorizare și consiliere școlară, rata de promovabilitate școlară a copiilor aflați în grija „Ana și Copiii” fiind de 100% ; 594 de copii și 712 părinți și aparținători au primit consiliere psihologică; 18 tineri din programele asociației, care au împlinit 18 ani, au primit sprijin în găsirea unui loc de muncă și au fost angajați; 39 de părinti au primit sprijin în găsirea unui loc de muncă și au fost angajați; 6 familii au beneficiat de sprijin pentru reconstruirea locuinței, refacerea acoperișului, racordarea la rețeaua de apă; o familie a beneficiat de construcția integrală a unei locuințe printr-un parteneriat cu Habitat For Humanity România; 7 familii au beneficiat de plata chiriei pe o perioadă de cuprinsă între 3 luni și 3 ani; 468 de familii au primit cu regularitate pachete cu alimente, detergenți și produse de igienă personală și de asemenea hăinuțe, încălțăminte, mobilier, veselă; 312 copii au participat la cursuri de igienă orală și au primit seturi de produse de igienă orală, iar 41 copii au beneficiat de tratament stomatologic; un copil a beneficiat de o operație oftalmologică; 1213 copii au beneficiat de excursii în aer liber, spectacole de teatru și vizite la muzee, Gradina Zoologică; 198 de copii au beneficiat de servicii educaționale, 2 mese pe zi, abonamente RATB sau Metrorex, mediere scolară, iar 15 biblioteci din medii sociale vulnerabile au fost dotate cu carte școlară.

De asemenea, copiii aflați în grija Asociației „Ana și Copiii” au obținut numeroase premii la olimpiada de limba româna și matematică.

Misiunea Asociației „Ana si Copiii” se realizează prin furnizarea de servicii directe de asistență socială, dar și prin acțiuni și activități de lobby și advocacy, privind diferite probleme actuale ale societății, în conformitate cu legislația țării, a documentelor și a practicilor internaționale privind drepturile copilului si ale omului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația