ANAF sesizează DNA privind posibile scurgeri de informații de la Garda Financiară către Antena Tv Group

ANAF sesizează DNA privind posibile scurgeri de informații de la Garda Financiară către Antena Tv Group
Publicat: 08/06/2013, 10:33
Actualizat: 13/07/2016, 16:33

ANAF a anunțat că a înaintat DNA un raport administrativ prin care constată că un contract semnat de Dumitru Dragomir, șeful Ligii Profesioniste de Fotbal, și compania RCS-RDS ar fi putut ajunge în posesia șefului Antena Tv Group Sorin Alexandrescu acuzat de procurori de șantaj. Potrivit procurorilor acel contract reprezintă obiectul șantajului de care este acuzat Sorin Alexandrescu. Contractul lui Dragomir a ajuns în posesia funcționarilor Gărzii Financiare. Contactați de gândul oficialii Gărzii Financiare susține că nu au transmis contractul cu RCS-RDS către Antena Tv Group.

ANAF susține că a demarat o investigație internă pentru a determina cum a ajuns contractul dintre SC Bodu SRL, compania lui Mitică Dragomir, și SC RCS&RDS SA la Antena tv Group. Potrivit procurorilor, contractul dintre Dragomir și RCS-RDS a fost utilizat de Sorin Alexandrescu drept monedă de șantaj împotriva lui Ioan Bendei administratorul operatorului de cablu.

Mitică Dragomir a relatat la o emisiune televizată că a fost verificat de două ori de Garda Financiară. Dragomir a declarat că doar cei de la Garda Financiar puteau să transmită către Antena Tv Group contractul dintre compania lui și RCS-RDS.

DIRECTORUL Antena TV Group AUDIAT DIN NOU LA DNA

ANAF arată într-un comunicat public că, în urma verificărilor făcute, a constat că nu este exclus ca documentul folosit de Alexandrescu pentru a-l șantaja pe directorul RCS-RDS să fi fost trimis de funcționarii Gărzii Financiare. „În urma anchetei desfășurate de Direcția Generală de Integritate din cadrul ANAF, a reieșit faptul că angajații Gărzii Financiare care au instrumentat controlul la societatea SC Bodu SRL au avut în permanență acces la contractul de asociere în participațiune dintre SC Bodu SRL și SC RCS&RDS SA, nefiind exclusă posiblitatea ca aceștia să-l transmită unei terțe persoane”, se arată într-un comunicat public.

ANAF a subliniat însă că nu a putut demonstra că documentul a fost înaintat de Garda Financiară către reprezentanții Antena tv Group. În schimb, a anunțat că raportul de cercetare administrativă a acestui incident a fost transmis către DNA care investighează dosarul de șantaj în care este acuzat Sorin Alexandrescu.

Contactat de gândul adjunctul Gărzii Financiare, Gabriel Cărbunaru, a precizat că documentul în cauză a intrat în posesia mai multor funcționari ai instituției printre care și el. Cărbunaru a declarat că el personal nu transmis contractul lui Mitică Dragomir către Antena Tv Group și că are încredere că nici colegii săi nu au făcut acest lucru. „Eu am redactat un raport pe care l-am depus la direcția de integritate a ANAF. Eu nu am cunoștința ca acel contract să fi ajuns de la Garda Financiară la Antene. La acel contract de la Garda Financiară au avut acces echipa de control, șefii echipe de control în speță, comisarul șef de divizie și cu mine, în calitate de coordonator al acelei divizii. În ceea privește persoana mea pot să vă spun că nu am transmis acel document. Și cred că nici ceilalți colegi”, a declarat Gabriel Cărbunaru pentru gândul.

La audierile de la Tribunalul București, Sorin Alexandrescu a declarat că acel contract i-a fost remis anonim, fără a preciza dacă l-a primit pe mail sau prin poștă.

Procurorii îl acuză pe Sorin Alexandrescu că l-a șantajat pe administratorului RCS-RDS cu publicarea contractului încheiat între distribuitorul de cablu și Mitică Dragomir. Despre acest contract, Sorin Alexandrescu suținea în discuțiile cu administratorul RCS-RSD că este mită. Potrivit DNA convorbirile relevă faptul că Sorin Alexandrescu i-a propus administratorului RCS-RDS să semneze un alt contract cu Antena Group în schimbul căruia urma să îi fie înmânate documentele presupus compromițătoare.

Potrvit procurorilor, pe 16 aprilie, Sorin Alexandrescu s-a întâlnit cu administratorul RCS-RDS Ioan Bendei. La această întâlnire, Alexandrescu i-a adus la cunoștință administratorului companiei RSD că a intrat în posesia unui contract din 2009 semnat de operatorul de cablu și Mitică Dragomir. Alexandrescu suținea despre acest contract că este o formă de mită mascată dată șefului LPF. În schimbul acestei mite de 3,5 milioane de euro, șeful LPF ar fi desemnat posturile de televiziune ale RCS-RDS câștigătoare ale licitației pentru retransmisia meciurilor de fotbal din campionatul românesc.

În același timp, procurorii arată că între RCS-RDS și Antena Group exista un diferend din 2012. RCS a refuzat să încheie un contract cu Antena Group și nu a mai retransmis pe satelit posturile de televiziune Antena 1, Antena 2, Euforia Lifestyle TV și GSP TV. Procurorii spun că scopul șantajului efectuat de Sorin Alexandrescu era acela ca RCS-RDS să semneze un contract pe cinci ani cu Antena Group pentru retransmiterea posturilor sus-menționate. Contractul ar fi urmat să aibe o valoare de 7,2 milioane euro anual. Bani care urmau să ajungă la Antena Group.

Dragomir ar fi personajul-cheie în acest șantaj, după ce directorul Antena TV Group i-ar fi amenințat pe reprezentanții RCS-RDS că va da publicității un contract de asociere între RCS-RDS și o firmă a lui Dumitru Dragomir, Bodu SRL, prin care șeful Ligii deține restaurantul Crystal Palace Ballroms, din apropierea Palatului Parlamentului.

În urma acestui contract, firma lui Dragomir ar fi primit 3,5 milioane de euro, în 2010, perioadă în care RCS-RDS obținea drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal din Liga 1. În schimbul banilor, firma lui Dragomir se obliga să ofere reclamă pentru RCS-RDS la restaurantul respectiv, serviciu care nu justifică însă suma de 3,5 milioane de euro.

Contractul a fost publicat de Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică, analist tv care apare des în emisiunile grupului Antena TV Group.

DNA investighează și modul în care a fost încheiat contractul dintre firma lui Mitică Dragomir și RCS-RDS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...