Analiza pentru care un pacient a trebuit să aștepte, la Urgențe, cinci ore: aparatul vechi din anii ’70 s-a defectat

Analiza pentru care un pacient a trebuit să aștepte, la Urgențe, cinci ore: aparatul vechi din anii '70 s-a defectat
Publicat: 30/10/2017, 17:03

Florian Cristian a povestit că a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova, cu tatăl său, pentru o problemă la unul dintre picioare. Bărbatul acuza dureri mari, dar din cauza faptului că aparatul de radiologie nu mergea, medicii nu au avut cum să îi administreze vreun tratament. Pacientul a așteptat cinci ore pentru radiografie, timp în care fiul acestuia le-a tot cerut ajutorul cadrelor medicale, dar fără niciun rezultat însă. Încercare prin care a trecut cu părintele său l-a determinat pe craiovean să înregistreze video cele întâmplate și facă publică postarea.

„Am așteptat cinci ore pentru o banală radiografie. După cinci ore de așteptare și nici măcar un calmant administrat pacientului, am fost trimis la Spitalul nr. 2 din Craiova, or aici nu se fac radiografii în weekend. Sistem corupt! Ca la noi, la nimeni!”, a spus bărbatul.

Lui Cristian Florian i s-a oferit posibilitatea să discute problema direct cu medicul care se ocupa de tatăl lui, dialogul prezentând situația în care se găsește unitatea medicală.

„Am vorbit personal cu cei de la Radiologie și fac tot posibilul să-l repare. Până nu avem radiografie nu putem să venim cu un tratament. Piciorul poate să fie luxat sau poate să fie o fractură. Eu știu ce să zic ? Este o situație penibilă pentru că este un aparat vechi de 60 de ani. Se strică tot timpul, noi nu facem radiografie de plămâni în urgență. Eu ca doctor fac o medicină de război, avuserăți ghinion să se strice tocmai la dumneavoastră! Dacă nu se repară în două ore, vă trimitem la Spitalul Nr.2. Altă variantă nu am”, a fost explicația medicului de la Urgențe.

Reprezentanții unității medicale au precizat că defecțiunea a fost una minoră, problema fiind cunoscută. Ei au adăugat că încearcă înlocuirea vechiului aparat cu unul nou.

„Defecțiunea a fost una minoră, cel mai probabil cauzată de o fluctuație de tensiune și a fost remediată. În acest moment funcționează atât aparatul de radiologie cât și aparatul Computer Tomograf (CT) din UPU. Aparatul în cauză este unul vechi, din anul 1970, care se defectează frecvent, motiv pentru care s-a discutat cu reprezentanții Ministerului Sănătății pentru finanțarea achiziționării unui nou aparat ce va deservi Unitatea de Primiri Urgențe”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgențe Craiova.

Potrivit acestora, în aproximativ două săptămâni se va demara procedura de licitație, urmând ca în cel mai scurt timp posibil noul aparat să îl înlocuiască pe cel vechi.