• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Anchetă a DGASPC Sibiu în cazul celor șase copii care au atacat un bătrân, la Mediaș

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu s-a autosesizat, luni, în cazul celor șase copii care au atacat un bătrân în centrul municipiului Mediaș și a început o anchetă, copiii putând fi luați în plasament de urgență, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu s-a autosesizat, luni, în cazul celor șase copii care au atacat un bătrân în centrul municipiului Mediaș și a început o anchetă, copiii putând fi luați în plasament de urgență, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Sibiu, Beatrice Muntean, cei șase copii cu vârste între patru și 12 ani care au atacat, sâmbătă seară, un bătrân, în fața Bisericii Ortodoxe din Mediaș, ar putea fi luați în plasament de urgență, dacă ancheta începută luni va releva că a fost vorba de o neglijență din partea părinților.

„Împreună cu specialiștii din cadrul Serviciului de Abuz, Neglijență, Exploatare, Echipă Stradală și cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială Mediaș vom face o evaluare inițială a cazului. În funcție de raportul de evaluare inițială se va stabili dacă se impune luarea unei măsuri. În funcție de rezultatele anchetelor noastre, dar și în funcție de rezultatele anchetei Poliției, dacă este vorba de o faptă penală, având în vedere vârsta, se va lua o măsură de supraveghere specializată. Dar, dacă este vorba de neglijență din partea părinților, atunci se va institui o măsură de plasament în regim de urgență”, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Sibiu, Beatrice Muntean.

Potrivit sursei citate, niciunul dintre cei șase minori nu a fost beneficiarul vreunui centru de plasament din cadrul DGASPC Sibiu.

Poliția municipiului Mediaș s-a autosesizat după ce imaginile cu acest incident au fost făcute publice pe site-urile presei locale și pe cele de socializare.

„La Poliția municipiului Mediaș nu există nicio sesizare scrisă sau telefonică, prin serviciul unic 112, cu privire la acest incident. Poliția municipiului Mediaș s-a autosesizat în acest caz pe baza imaginilor și a fost demarată o anchetă pentru identificarea atât a minorilor agresori, cât și a victimei”, declara, duminică, Luciana Balteș, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

În imagini se vede cum un bărbat de aproximativ 60 de ani traversează strada pe trecerea de pietoni, în zona Bisericii Ortodoxe din Mediaș, moment în care mai mulți copii care au în mâini tuburi de confetti fug după el, iar unul dintre ei îl lovește în cap. Incidentul se repetă fără ca nimeni să intervină, dintre pietoni sau șoferii care circulau prin acea zonă centrală a orașului.

Potrivit cameramanului amator, incidentul a avut loc sâmbătă seară, după ce la biserică a avut loc o nuntă, bărbatul fiind lovit cu tubul de la confetti folosit la ieșirea din biserică de către nuntași.

„În timpul unei nunți, niște pui de (…), că oameni nu pot să-i numesc, au lovit în cap un bătrân cu partea metalică a tubului de la confetti-ul folosit la nuntă. Partea interesantă este ca nimeni din cei care asistau de pe margine nu a intervenit. Într-un final bătrânelul s-a ales cu capul spart în timp ce «plozii» cereau mai departe bani nașului mare”, a scris pe Facebook persoana care a filmat toată scena, citată de un ziar local.

Ulterior, polițiștii din municipiul Mediaș au reușit să identifice atât victima, cât și agresorii, fiind deschis în acest caz un dosar de cercetare penală.

„Polițiștii au identificat atât victima, cât și agresorii. Victima este un bărbat în vârstă de 68 de ani, fără domiciliu, cunoscut ca un om al străzii, iar cei șase minori care au participat la agresiune au vârste cuprinse între patru și 12 ani. În acest caz, sunt efectuate cercetări pentru ultraj, tulburarea liniștii publice și loviri”, declara Luciana Balteș.

Potrivit sursei citate, cei șase minori nu vor răspunde pentru faptele lor, deoarece nu au vârsta legală pentru acest lucru.

Balteș nu a putut preciza dacă bărbatul cerșea sau dacă a mai avut altercații cu acei copii.

De asemenea, ea spunea că victima nu s-a prezentat la spital, astfel că nu crede să aibă răni grave.

Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Inchide