Anchetă la stația de taxare de la Fetești, unde s-a furat „ca-n codru”. Cât ajungea să „câștige” un angajat pe o tură și cât era șpaga de angajare

Anchetă la stația de taxare de la Fetești, unde s-a furat „ca-n codru”. Cât ajungea să „câștige” un angajat pe o tură și cât era șpaga de angajare
Sume mari din banii plătiți de șoferi pentru a trece de barierele de la Fatești au ajuns în buzunarele angajaților stației de taxare.

Sumele pe care ajungea un operator să le încaseze într-o zi se puteau ridica și la 5.500 de lei. Potrivit anchetatorilor, ca să ajungă să lucreze la stația de taxare de pe autostradă, oamenii ar fi dat șpagă 5.000 de euro, transmite Stirileprotv.ro.

Modalitatea prin care se fura era destul de simplă: în momentul în care trece mașina, operatorul ridica barieră și îi elibera șoferului un bon fals. Ca să stabilească prejudiciul, corpul de control a început să numere toate mașinile care trec prin fața camerelor. Apoi, a verificat dacă în casa de marcat se găseau și banii dați de șoferi. În total, au fost verificate câteva mii de role din casele de marcat. „Suma maximă neîncasata ca urmare a neemiterii bonurilor fiscale și a altor nereguli a fost de 5.497 lei pentru un operator într-o tură de lucru”, arată CNADNR.

În urma anchetei, 15 oameni sunt cercetați. Poliția urmează să afle unde au ajuns banii dați ca mită de oamenii care s-au angajat la stația de taxare. 

Pentru a combate fraudele, CNADNR a inclus plata prin SMS și speră ca încasările să crească și cu 20%. Un alt avantaj este că se reduce aglomerația de la bariere, iar din cei 33 de angajați ai stației de taxare de la Fetești vor mai rămâne doar zece.

Astfel, trecerea prin stația de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 și 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 – de la marginea din dreapta – va fi în continuare cu barieră, și numai pentru plata cash, transmite Mediafax.

Tariful poate fi achitat înaintea trecerii sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii. Tarifele pot fi achitate la distribuitorii autorizați de CNADNR: prin sms la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone, DigiMobil), respectiv în stații de distribuire a carburanților auto (OMV, Petrom, Rompetrol și Mol).

Pentru achitarea tarifului de trecere la stațiile de carburanți se recomandă prezentarea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

 

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Dispariție misterioasă în Marea Britanie: 50 de miliarde de lire sterline „sunt ascunse undeva, dar...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Ruby a scos-o din sărite pe bunica ei. Cum a reacționat femeia: „M-ai zăpăcit”
Inchide