Andronescu, mesaj dur pentru profesorii care au luat sub 5 la titluarizare: Nu veți mai avea dreptul să predați

Andronescu, mesaj dur pentru profesorii care au luat sub 5 la titluarizare: Nu veți mai avea dreptul să predați
Publicat: 25/07/2019, 15:11

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a explicat, în contextul declarațiilor sale potrivit cărora profesorii care au luat sub 5 la titularizare nu mai au dreptul să predea, că vrea să ia această măsură, întrucât „scrie în metodologie” și este de părere că „nu poți să fii un profesor care să ia mai puțin de 5 și tu să pretinzi elevilor tăi să ia note de trecere”.

„În metodologia pe baza căreia s-a desfășurat examenul de titularizare, după părerea mea scrie foarte clar, „cei care nu promovează examenul de titularizare nu mai sunt acceptați, cu note mai mici de cinci, nu mai sunt acceptați în învățământ (…) Pot să se pregătească un an de zile să revină la examenul de titularizare și să îl promoveze. În momentul în care ai intrat la examen, deci te-ai înscris, ai venit la prima lucrare scrisă și ai constatat că nu știi subiectele și te-ai retras, asta înseamnă că nu ai fost în stare să iei măcar nota 5 și sigur că trebuie să judecăm cu aceeași măsură”, a precizat Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

„Eu nu cred că poți să fii un profesor care să ia mai puțin de cinci și tu să pretinzi elevilor tăi să ia note de trecere”, a completat ministrul.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar s-au prezentat 23.572 de candidați, însă în centrele de evaluare au fost notate 19.556 de lucrări, deoarece 3.960 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, 24 de candidați au fost eliminați și lucrările a 32 candidați au fost anulate.

Pentru examenul de titularizare din acest an, primele rezultate arată că procentul notelor sub 5 este 19,10%, adică aproximativ 4.000 de cazuri.

În 2018, procentul notelor sub 5 era de 18,86%.

Rezultatele finale ale examenului de titluarizare se afișează pe 30 iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase