Angajații Oltchim care protestează față de restanțele salariale au blocat din nou DN 64

Angajații Oltchim care protestează față de restanțele salariale au blocat din nou DN 64
Aproximativ 1.500 de angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea, care protestează joi față de restanțele salariale și de faptul că au fost anunțați că vor fi disponibilizați, au părăsit incinta combinatului și au blocat traficul pe drumul național 64, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 28/03/2013, 12:03
Actualizat: 02/04/2019, 18:56

Aproximativ 1.500 de angajați ai Oltchim Râmnicu Vâlcea, care protestează joi față de restanțele salariale și de faptul că au fost anunțați că vor fi disponibilizați, au părăsit incinta combinatului și au blocat traficul pe drumul național 64, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii au vuvuzele și traversează DN 64, pe trecerea de pietoni, în ambele sensuri, traficul fiind blocat.

La fața locului s-au deplasat jandarmi și polițiști, care au deviat circulația pe rute secundare, în zonă fiind instituite trei filtre rutiere pentru dirijarea traficului.

Sute de angajați de la Oltchim Râmnicu Vâlcea și 450 de salariați de la Divizia Petrochimică Bradu de lângă Pitești, care aparține combinatului, s-au adunat, joi dimineață, în fața în fața pavilionului administrativ al unității, nemulțumiți de restanțele salariale și de faptul că au fost anunțați că vor fi disponibilizați înainte ca planul de reorganizare al unității să fie elaborat și aprobat.

Oamenii au strigat „Hoții, hoții!”, „Vrem să muncim” și „Nu ne mai mințiți”, ei spunând că nu vor înceta protestele până nu vor avea răspunsuri la revendicări și până când premierul Victor Ponta nu va veni la combinat.

Liderul Sindicatului Liber Oltchim Râmnicu Vâlcea, Mihai Diculoiu, declara că angajații sunt nemulțumiți că vor fi disponibilizați, că există restanțe salariale pe trei luni și că activitatea petrochimiei piteștene nu a fost reluată.

„Combinatul vâlcean funcționează doar la șase la sută din capacitate, banii reprezentând capitalul de lucru, cele 45 de milioane de euro nu au venit, cu ei am putea crește capacitatea de producție la 65 la sută și ar asigura menținerea producției la un asemenea nivel, care permite profit și menținerea oamenilor la lucru, păstrarea locurilor de muncă. Cerem insistent prezența premierului Victor Ponta la Vâlcea pentru a ne spune cum stau lucrurile la combinat. Sunt oameni aici care nu au din ce trăi de trei luni de zile, au rate la bănci, au restanțe la asociații, au copii de crescut, e o catastrofă socială. Ne-am săturat de rapoarte, analize, este obligatoriu să ni se spună concret, plecăm acasă cu salarii compensatorii, situație pe care nu ne-o dorim, sau rămânem, dar să știm perspectiva combinatului”, spunea Mihai Diculoiu.

Miercuri, peste 200 de angajați ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au blocat traficul pe Drumul Național 64, timp de două ore, cerând administratorului judiciar și reprezentanților Ministerului Economiei să vină la Vâlcea pentru a le prezenta planul privind unitatea.

Tot miercuri, peste 300 de salariați ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat pe DN 65 B și au blocat șoseaua în zona Vămii din Pitești, la un moment dat o parte a protestatarilor îmbrâncindu-se cu jandarmii care au intervenit să elibereze drumul.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvență, cererea de declanșare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, și BDO Business Restructuring, parte a rețelei grupului internațional BDO.

Licitația pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni la Oltchim a fost câștigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eșec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii