ANI a constatat incompatibilitatea a șapte aleși locali, dintre care doi primari

ANI a constatat incompatibilitatea a șapte aleși locali, dintre care doi primari
Publicat: 19/12/2013, 16:19
Actualizat: 28/09/2018, 01:58

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a șapte aleși locali dintre care doi primari, doi viceprimari, doi consilieri locali și un consilier județean.

Printre cei incompatibili se află primarul comunei Augustin din județul Brașov, Gheorghe-Mircea Garcea, și cel al comunei Dobrești din județul Argeș, Irinel Georgescu.

Gheorghe-Mircea Garcea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada cuprinsă între 14 iunie 2012 și 25 iulie 2012, întrucât a deținut, simultan, funcțiile de primar al comunei Augustin și administrator al SC Garmir Service Auto SRL.

Irinel Georgescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada cuprinsă între 19 iunie 2008 și 10 martie 2011, întrucât a deținut, simultan, funcțiile de primar al comunei Dobrești (19 iunie 2008 – 23 februarie 2012) și administrator al SC Iris Construct 2008 SRL (19 iunie 2008 – 10 martie 2011).

Cei doi viceprimari găsiți incompatibili sunt Silviu Cristian Pricop, viceprimar al orașului Măcin din județul Tulcea, și Viorel Radu, viceprimar al comunei Perieți, județul Ialomița.

Silviu Cristian Pricop se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 noiembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcțiile de viceprimar al orașului Măcin și președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Orășenesc Măcin. El s-a mai aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 august – 21 noiembrie 2012, întrucât a deținut, simultan, funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Orășenesc Măcin.

Viorel Radu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 30 aprilie 2013, întrucât deține, simultan, funcția de viceprimar al comunei Perieți și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul Radu Viorel Întreprindere Individuală.

ANI a mai constat incompatibilitatea lui Ștefan Kaiser, consilier în cadrul Consiliului Județean Satu Mare, deoarece în perioada exercitării mandatului a încheiat trei contracte de furnizare de produse, prin care SC Neptun Companz SRL (societate în cadrul căreia acesta deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic) a fost promovată în cadrul Camerei Agricole Județene Satu Mare (instituție cu personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Județean Satu Mare).

Cei doi consilieri locali pentru care inspectorii agenției au constat incompatibilitatea sunt Marin Balea, din Consiliul Local al orașului Țăndărei din județul Ialomița, și Gheorghe Dican, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Finta din județul Dâmbovița.

Marin Balea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării primului mandat de consilier local, între 2008 și 2012, acesta a încheiat, la 17 ianuarie 2011 și la 26 septembrie 2010, în calitate de administrator al SC Prodlact SRL, două contracte de furnizare produse cu Spitalul Orășenesc Țăndărei (contractele au fost derulate după data preluării Spitalului Orășenesc Țăndărei de către Consiliul Local al Orașului Țăndărei). În temeiul celor două contracte, SC Prodlact SRL a încasat de la Spitalul Orășenesc Țăndărei suma totală de 23.812,28 de lei.

Gheorghe Dican s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 iulie 2009 – 31 mai 2012, întrucât a deținut, simultan, calitatea de consilier local și funcția de șef stație apă – Serviciul Public de Alimentare cu Apă al Comunei Finta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”