ANI a găsit 30 de aleși locali incompatibili. 6 primari și 11 viceprimari, pe listă

ANI a găsit 30 de aleși locali incompatibili. 6 primari și 11 viceprimari, pe listă
Publicat: 18/12/2015, 19:26
Actualizat: 27/09/2018, 22:25

ANI precizează că printre cei 30 de aleși locali în incompatibilitate se află primarul orașului Buhuși, județul Bacău, Turcea Ionel, întrucât a deținut simultan funcția de primar al orașului Buhuși și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Orășenesc.

Stare de incompatibilitate a fost constatată și în cazul viceprimarilor municipiului Sibiu, Virgil Popa și Astrid Cora Fodor.

Astfel, Virgil Popa s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 03 iulie 2014 întrucât a deținut simultan și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței cu program prelungit nr. 19 Sibiu.

Astrid Cora Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, întrucât a deținut și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

În situații de incompatibilitate sunt și: primarul comunei Secaș, jud. Timiș, Simona Magdin, întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de administrator la S.C. Silumera Prod SRL, primarul comunei Uileacu de Beiuș, jud. Bihor, Mihaela-Angela Sabău, care începând din 20 iunie 2012 a deținut simultan și calitatea de comerciant persoană fizică autorizată, în acet caz fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, Jud. Bihor, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României, primarul comunei Valea Crișului, jud. Covasna, Sandor Kisgyorgy, pentru că din 26 iunie 2012 deține simultan funcția de primar și calitatea de pădurar la Ocolul Silvic Hatod S.R.L, primarul comunei Apa, jud. Satu Mare, Mihai Apan, pentru că în perioada 21 iunie 2012 -30 iunie 2014, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în cadul Consiliului de Administrație al școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” și primarul comunei Șibot, jud. Alba, Ilie Tomuș, care a fost în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 14 iulie 2014, fiind primar și comerciant persoanã fizică în cadrul „Tomuș Ilie Persoană Fizică Autorizată”.

Starea de incompatibilitate s-a constatat și în cazul viceprimarului din comuna Bazna, jud. Sibiu, Ioan Adrian Babă, viceprimarul comunei Blejești, jud. Teleorman, Andu-Mircea Pecilă, viceprimarul comunei Ghimpețeni, jud. Olt, Ilie-Gabriel Terci, viceprimarul comunei Ploșcuțeni, jud. Vrancea, Adrian Doboș, viceprimarul comunei Buduslău, jud. Bihor, Eva Olah, viceprimarul comunei Șimand, jud. Arad Mircea Para, viceprimarul comunei Iratoșu, jud. Arad, Anton Florin Banciu, viceprimarul comunei Castelu, jud. Constanța, Prodan Antoneta și viceprimarul comunei Sălsig, jud. Maramureș, Vasile Șofron.

Printre aleșii locali găsiți incompatibili mai sunt: Cristian Drăgan, consilier local în CL mun. Mangalia, jud. Constanța, Ion Dorin Marcu, consilier local – CL comuna Ariceștii Rahtivani, jud. Prahova, Constantin Cristel Scarlat, consilier local – CL comuna Ariceștii Rahtivani, jud. Prahova, Liviu-Florin Laurențiu, consilier local CL comuna Pomi, jud. Satu Mare, Ion Miloș, consilier local – CL Oravița, jud. Caraș-Severin și Roman Buble, consilier local CL Dobra, jud. Hunedoara.

Starea de incompatibilitate a fost constatată și în cazul lui Ciprian Silviu Chirilă, consilier local – CL Poiana Teiului, județul Neamț, în această situație fiind vorba și de un conflict de interese de natură penală după ce în exercitarea mandatului de consilier local, a luat parte la deliberări și a votat pentru aprobarea hotărârii privind concesionarea prin licitație publicã a unor suprafețe de teren din domeniul privat al comunei Poiana Teiului. Ulterior, SC. VITA GOLD SRL, societate în cadrul careia persoana evaluată deține calitățile de asociat unic și administrator, a participat în calitate de ofertant la licitația publică din data de 23 aprilie 2012. Ulterior, între primărie și SC VITA GOLD SRL au fost încheiate două contracte de concesiune.

„Subvențiile încasate de această societate comercială pentru terenurile concesionate se ridică la suma de 280.049,65 lei. Astfel, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecătoria Bicaz, județul Neamț, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, se mai arată în comunicat.

Potrivit ANI, au mai fost găsiți incompatibili și Fănuț Costea, consilier local CL orașul Găești, jud. Dâmbovița, Cristian Molea, consilier local – CL comuna Ungheni, jud. Argeș, Ștefan Velea, consilier local – CL comuna Frăsinet, jud. Teleorman, Adrian Constantin Gherca, consilier local CL Sighișoara, jud. Mureș, Mihăiță Mușat, consilier local CL comuna Ion Neculce, jud. Iași și Cristian Sfârghie, fost consilier local al comunei Grințieș, jud. Neamț.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican