ANI a identificat 16 foști și actuali aleși locali în incompatibilitate sau în conflict de interese

ANI a identificat 16 foști și actuali aleși locali în incompatibilitate sau în conflict de interese
Publicat: 22/05/2018, 12:08
Actualizat: 26/03/2019, 17:20

Potrivit ANI, primarul comunei Mateești, din județul Vâlcea, Valerian Alexie, în perioada 19 iunie 2012 – 01 martie 2013, a exercitat simultan funcția de primar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă (agent comercial) în cadrul S.C. Alexie G.V. S.R.L., obținând venituri din salarii în cuantum de 70.000 lei.

De asemenea, în perioada 19 iunie 2012 – 19 iulie 201, acesta a fost, în același timp, primar și comerciant pe persoană fizică în cadrul Alexie Valerian Ion Persoană Fizică Autorizată, obținând subvenții în cuantum de 13.151 lei.

În stare de incompatibilitate a fost găsit și primarul comunei Suciu de Sus, Județul Maramure, Viorel Pașca, după ce în perioada 25 iunie 2012 – 31 ianuarie 2013, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Suciu de Sus.

În perioada 19 iunie 2012 – 13 martie 2013, Marian Vârciu, primar al comunei Gîrda de Sus, Județul Alba, a fost, în același timp, primar și comerciant pe persoană fizică în cadrul Vîrciu Marin Gîrda Persoană Fizică Autorizată. De asemenea, în perioada 27 mai 2013 – 24 aprilie 2015, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul Vîrciu Marin Întreprindere Individuală.

Victor Prodan, primar al orașului Ungheni, din județul Mureș, a fost găsit de către ANI în conflict de interese administrativ după ce, în perioada exercitării mandatului de primar 2012 – 2016, a aprobat și semnat acte administrative care au produs un folos material pentru S.C. Terraflor S.R.L., societate la care soția sa deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator.

Tot în conflict de interese a fost și Lucian Antonie, primar al comunei Tetoiu, din Județul când, în perioada exercitării mandatului de primar 2012 – 2016, a semnat acte administrative care au avut ca rezultat încadrarea fiicei sale în funcția publică de consilier, clasa I, grad profesional debutant în cadrul Compartimentului Urbanism.

Agenția Națională de Integritate a constatat că Dumitru Preda, primar în comuna Buturugeni, din județul Giurgiu, a fost în conflict de interese administrativ pentru că a semnat un contract de
comodat cu Asociația „Antreprenoriat social pentru persoane vulnerabile”, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate avea calitatea de membru fondator și ulterior și pe cea de angajat. Totodată, persoana evaluată a semnat un contract de comodat cu Asociația „Pâine pentru persoane vulnerabile”, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate avea calitatea de membru fondator.

Dănuț Măgărin, viceprimar în comuna Vărădia, Județul Caraș-Severin a fost găsit în stare de incompatibilitate deoarece, în perioada exercitării funcției de viceprimar, a desfășurat activități remunerate în baza contractului de mandat încheiat între persoana evaluată și S.C. Destine Broker de Asigurare S.R.L.

Viceprimar al comunei Gîngiova, Județul Dolj, Florea Bucătaru, în perioada 21 septembrie 2015 – 21 septembrie 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Gîngiova.

ANI a constatat în cazul lui Pompiliu Băran, viceprimar în Țicleni, Gorj, că acesta este în conflict de interese deoarece, în perioada exercitării mandatului de consilier local 2016 – 2020, votat în mod favorabil adoptarea Hotărârii Consiliului Local Țicleni privind reducerea cu 50%, pentru consilierii locali și angajații primăriei, a chiriei „Centrului de Festivități” în cazul organizării de nunți, botezuri, zile onomastice și majorate și a Hotărârii Consiliului Local Țicleni de revocare a acesteia, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local.

În stare de incompatibilitate a fost găsit și Alexandru Constantin, fost viceprimar în comuna Negrași, din Argeș, care, în perioada 22 iunie 2012 – 05 noiembrie 2014, a deținut simultan funcția de
viceprimar și calitatea de administrator în cadrul S.C. Sandibig Agro S.R.L.

Potrivit sursei citate, Victor Marin, fost consilier în cadrul Consiliului Județean Vâlcea, a fost în incompatibilitate, în perioada exercitării mandatului de consilier județean 2012 – 2016, S.C. Giovanni S.R.L., societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a furnizat o serie de produse către Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Vâlcea (regie autonomă aflată sub autoritatea Consiliului Județean Vâlcea).

În cazul consilierului local al Muncipiului Hinedoara, Robert Muzsic, ANI a constatat conflict de interese administrativ, pe durata mandatului de consilier local 2012 – 2016, când a participat la deliberarea și adoptarea a 18 hotărâri ale Consiliului local pentru S.C. Eco Sid S.R.L, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut funcția de Șef Birou Serviciul Administrativ și de la care a obținut venituri.

Alexandru Tivadar, consilier local al comunei Remeți, Județul Maramureș a fost incompatibil pentru că, în perioada mandatului de consilier local 2012 – 2016, a deținut simultan calitatea de consilier local și funcția de personal contractual în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Florea Cristi, fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Siminicea, Județul Suceava, pe durata mandatului de consilier local 2012 – 2016, a participat la deliberarea a două hotărâri ale Consiliului Local privind aprobarea închirierii prin licitație publică a unor terenuri pășuni comunale, între Primăria Comunei Siminicea, Județul Suceava și Asociația Crescătorilor de Animale Simina (în cadrul căreia persoana evaluată deținea la acea dată calitatea de președinte), fiind ulterior încheiat un contract, deși persoana evaluată avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, având posibilitatea să anticipeze că asociația va beneficia de pe urma adoptării lor.

ANI a mai descoperit că Valentin Ciobanu, fost consilier local în Piatra Neamț, a fost incompatibil, cât a deținut această funcție, pentru că Ava Sting S.R.L., entitate economică în cadrul căreia persoana evaluată este asociat și administrator, a desfășurat activități comerciale prin achiziții directe, a încheiat și derulat un contract comercial și a emis facturi în baza unor comenzi ferme cu mai multe instituții aflate în subordinea ori sub autoritatea Primăriei Municipiului Piatra Neamț. Ulterior, aceste instituții au efectuat plăți către Ava Sting S.R.L. în valoare de 8.953.42 lei.

Nicolae Grecu, fost consilier local în comuna Șeica Mică, Județul Sibiu, a fost găsit în incompatiblitate, în perioada 12 iunie 2014 – 26 ianuarie 2018, când a deținut simultan funcția de consilier
local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local, în cadrul Compartimentului Pază.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dănuț Mărgărin, Cristi Florea și Nicolae Grecu nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Agenția Națională de Integritate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României