ANM face anunțul pe care nimeni nu voia să îl audă: Nu am scăpat de iarnă! Când vin ninsorile peste România

Redactor:
Gandul
ANM face anunțul pe care nimeni nu voia să îl audă: Nu am scăpat de iarnă! Când vin ninsorile peste România
România trece printr-o perioadă care - din punct de vedere al timpului - aduce schimbări semnificative ale vremii și oferă surprize zilnice. Deși ne apropiem de finalul lunii ianuarie, temperaturile au oscilații care ne dau peste cap ceasul biologic.

Prezentă în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3, Elena Mateescu – directorul Administrației Naționale de Meteorologie – anunță că ne putem aștepta, în continuare, la schimbări majore în ceea ce privește vremea din România, iar temperaturile pot crește peste valoare normală pentru această perioadă a aerului. Însă asta nu înseamnă că ninsorile nu vor veni pe „nepusă masă”.

„Vom asista la la o schimbare în ceea ce privește evoluția vremii, vom avea zăpadă, nu în cantitate mare, în special în zona Carpaților Meridionali, Orientali, de asemena, în Transilvania și în Moldova, unde vorbim de precipitații mixte care să se transforme ulterior în ninsori. Vorbim de vânt, care în zona montană înaltă va atinge peste 90 km/h, va viscoli zăpada, iar la cote mai reduse și în restul regiunilor țării. După care, în weekend,  mai ales vineri și sâmbătă, vom asista din nou la o încălzire a vremii, cu maxime care pot să ajungă din nou la 12, poate chiar 14 grade, o vreme deosebit de caldă pentru luna ianuarie”, a declarat Mateescu.

Mateescu transmite că – până pe 17 februarie – temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, dar după ceea așteptăm o schimbare care se va materializa prin precipitații. Își vor face apariția ninsorile, iar temperaturile vor fi scăzute.

„Avem un câmp de presiune ridicată care este un blocaj anticiclonic și a cărui prezență, încă de la sfârșitul lunii decembrie, în Europa și în țara noastră, determină această prezență a unei vremi mult mai călduroase”, a declarat șefa ANM.

Inchide