ANPC cere închiderea stației de metrou de la Piața Victoriei. UPDATE Reacția Metrorex

ANPC cere închiderea stației de metrou de la Piața Victoriei. UPDATE Reacția Metrorex
Publicat: 28/01/2016, 15:14
Actualizat: 19/07/2016, 03:19

Directorul general ANPC, Paul Anghel, a declarat la Realitatea Tv că distanța de 25 de centimetri este prea mare, iar inspectorii urmează să verifice toate stațiile. Problema a apărut după ce peronul a fost spart și ajustat de Metrorex când a cumpărat garnituri noi care erau prea late pentru peron. Potrivit directorului ANPC, la celelalte stații distanța este de până în 20 de centimetri.

„Se pare ca e o distanță mult mai mare decât era, o distanță care a fost facută prin spargerea peronului. Este suficient de mare încât orice consumator să fie în pericol. Sunt până în 20 de cm la alte stații. Nu există o explicație care să acopere eventualele accidente. S-au cumpărat niste garnituri noi ănteleg, este primul caz. A mai fost ajustat peronul dar nu știu din ce considerente, o echipă se afla acolo și vom verifica toate statiile”, a spus Anghel.

Totodată, Paul Anghel a postat pe pagina sa de Facebook mai multe detalii despre decizie, dar și imagini în care este evidențiată distanța dintre peron:

„Ca urmare a unei reclamații înregistrate la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București potrivit căreia o doamnă și-a prins piciorul în spațiul dintre tren și marginea peronului. Regia METROREX pentru prestarea de servicii care pot pune în pericol sănătatea sau viața consumatorilor a fost sancționată contraventional și totodată a fost dispusa măsură de oprire a prestării de servicii până la remedierea abaterilor constatate”, a scris Paul Anghel pe Facebook.

UPDATE: Reacția Metrorex

SC Metrorex SA anunță publicul călător că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranță.

Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menționat că acest control se efectuează ca urmare a reclamației unei călătoare referitor la o situație petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12 și reclamată la ANPC în data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirmă că și-ar fi prins piciorul între tren și marginea peronului la stația Piața Victoriei).

Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din stația Piața Victoriei 1 și Piața Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă și nici nu s-a primit la Metrorex o reclamație în acest sens.

Cu privire la distanța dintre tren și marginea peronului, aceasta variază de la stație la stație în funcție de razele de curbură ale acestora, conform instrucției de norme și toleranță specifică și instrucției de mișcare referitoare la gabaritul trenurilor.

Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afișate în toate trenurile și stațiile de metrou.

Toate datele de mai sus au fost prezentate și explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (între ora 11:45 și 13:35).

Totodată precizăm că în cadrul discuțiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex și în nici un caz așa cum s-a prezentat în mass-media – închiderea vreunei stații de metrou.

Zilnic, fiecare dintre cele două stații de metrou menționate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare.

Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul provocat de aceste știri”, transmite Metrorex într-un comunicat de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto