Antifrauda de la ANAF a ajuns de 1 mai în Vama Veche. Iată reacția turiștilor când a apărut coloana de mașini

Publicat: 01/05/2015, 22:39

Străduțele micuțe care dau spre plajă au fost „blocate” practic de câte o mașină a Gărzii din care au coborât inspectorii îmbrăcați în uniformă. Apariția acestora a produs reacții printre vamaioți, care i-au întâmpinat pe ofițerii de la Antifraudă cu huiduieli și cu scandări de galerie: „Vine controlul / Să-și ia omorul”, fiind pentru câteva secunde urarea de bun venit adresată inspectorilor de către turiști.

Aproximativ 200 de inspectori antifraudă din toată țara au fost detașați în acest weekend la malul Mării Negre ca să îi controleze pe proprietarii de hoteluri, restaurante și terase din toate stațiunile de pe litoral, de la Năvodari la Vama Veche, în ciuda apelului adresat Guvernului de către hotelierii și agenții de turism de a nu se desfășura controale până pe 4 mai, pe litoral, ca să nu sperie turiștii.

Misiunea ANAF a debutat joi, atunci când o fotografie ce suprindea o coloană impresionantă de mașini ale Direcției Antifraudă din cadrul ANAF a fost făcută publică pe o rețea de socializare.

Deși inițial s-a vehiculat că automobilele se deplasau spre litoral, pe Autostrada Soarelui A2, mașinile erau, de fapt, pe autostrada A3 București-Borș, din care sunt construite doar două porțiuni: București-Ploiești, cu excepția a 6,5 kilometri, și Câmpia Turzii-Gilău.

Reprezentanții ANAF și ai Direcției Antifraudă au confirmat că este vorba despre o misiune a Direcției Antifraudă și că mașinile se deplasau pe A3, fără să ofere alte detalii legate de destinația vizată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase