Anunțul Ministerului Educației care îi va afecta pe toți elevii din România

Anunțul Ministerului Educației care îi va afecta pe toți elevii din România
Publicat: 08/03/2013, 00:07
Actualizat: 21/05/2015, 13:50

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a anunțat joi că intenționează dublarea numărului de ore de educație fizică și sport pentru întregul învățământ preuniversitar, respectiv atât pentru gimnaziu, cât și pentru liceu.

Pricopie a făcut acest anunț cu prilejul lansării competiției „Cupa Ministerului Educației Naționale la Fotbal”.

„Prima măsură, pe care deja am anunțat-o, este dublarea numărului de ore de mișcare în grupa de vârstă corespunzătoare claselor I-IV. Ordinul de ministru privind planul-cadru probabil că va fi semnat luni, cel târziu. Vom dubla numărul de ore de educație fizică și sport și la clasele V-VIII, respectiv IX-XII”, a spus ministrul.

Remus Pricopie a recunoscut că infrastructura pentru sport este insuficient dezvoltată în școli, însă, în același timp, există facilități care nu sunt folosite. „Când Guvernul a decis să reinvestească în sport, evident că este un semnal și către autoritățile locale și minister ca investițiile să continue în acest domeniu. Este bine să discutăm și cu Ministerul Tineretului și Sportului, să vedem cum folosim împreună infrastructura pe care o avem”, a continuat ministrul.

Demnitarul a ținut să precizeze că, pentru materializarea acestei intenții, la nivel guvernamental, s-a luat decizia constituirii unui comitet interministerial format din reprezentanți ai ministerelor Educației, Tineretului și Sportului, Sănătății și Dezvoltării Regionale.

Pricopie a explicat că orele de sport alocate în plus claselor pregătitoare și I-IV au fost luate din cele aflate la dispoziția școlii, nefiind afectate celelalte discipline. „Pe segmentul de clase V-XII, există încă elevi care fac o singură oră de sport. Aici, din toamnă, vor fi două ore de sport. Primele măsuri în privința măririi numărului de ore de sport vor fi puse în aplicare cu 15 septembrie”, a precizat ministrul.

Remus Pricopie a mai declarat, în același context, că obiceiul părinților de a-și scuti copiii de sport ar trebui să dispară. „Nu ar mai trebui să existe situații în care părinții obțin scutiri pentru ca elevii să nu facă sport. Îi vom suna pe medicii care dau scutiri. Părinții să conștientizeze că sunt împotriva copiilor prin faptul că nu-i lasă să facă sport”, a subliniat Pricopie.

Ministrul Educației a adăugat că reprezentanții instituției pe care o conduce vor lucra și în zona de prevenție în ceea ce privește consumul de țigări, băutură și droguri în rândul elevilor.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase