Apa folosită la răcirea reactoarelor CNE Cernavodă ar putea fi folosită la încălzirea locuințelor

Apa folosită la răcirea reactoarelor CNE Cernavodă ar putea fi folosită la încălzirea locuințelor
Publicat: 31/05/2012, 23:18
Actualizat: 07/06/2018, 03:39

Apa folosită la răcirea reactoarelor de la Centrala Nuclearo-Electrică (CNE) de la Cernavodă ar putea fi folosită pentru a încălzi locuințele din oraș ori pentru sere și solarii, urmând ca Ministerul Mediului să găsească o soluție pentru reutilizarea acesteia.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, joi, la Constanța, că la propunerea făcută de președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, va cere specialiștilor din minister să analizeze posibilitatea ca apa folosită la răcirea reactoarelor de la CNE Cernavodă să fi refolosită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„O să cer specialiștilor din Ministerul Mediului să inițieze un proiect prin care să analizeze posibilitatea reutilizării apei de răcire de la Centrala Nucleară de la Cernavodă în scopuri termice ori în alte scopuri”, a precizat Rovana Plumb.

Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a precizat că apa caldă rezultată după răcirea reactoarelor ar putea fi folosită atât pentru a încălzi locuințele din oraș, cât și pentru sere și solarii.

„Acum apa de răcire este aruncată direct în Canalul Dunăre – Marea Neagră. Ori, eficient este să o folosim la încălzitul oamenilor din Cernavodă, a celor care au probleme sociale în Cernavodă, dar și pentru a dezvolta sere și solarii, creând astfel și locuri de muncă”, a completat el.

Ministrul Mediului și Pădurilor, Rovana Plumb, a făcut, joi, o vizită de lucru la sediul Regiei Autonome Județene de Apă Constanța, unde s-a întâlnit și cu reprezentanții autorităților locale și instituțiilor de mediu coordonate sau aflate în subordonarea MMP, discuțiile purtate vizând identificarea de soluții pentru îmbunătățirea și eficientizarea serviciilor publice din județul Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase