Apartamentele s-au scumpit cu 2,4% în luna octombrie / Prețul mediu al locuințelor din marile oraşe ale ţării

Redactor:
Alisa Ioana
Apartamentele s-au scumpit cu 2,4% în luna octombrie / Prețul mediu al locuințelor din marile oraşe ale ţării

Deși suntem în plină pandemie, preţurile apartamentelor s-au majorat cu 2,4% în luna octombrie, după o scădere de 0,9 procente în septembrie. O locuinţă la bloc costă, la nivel naţional, 1.335 de euro metrul pătrat util.

După un minus de 0,9% în septembrie faţă de august, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi şi vechi) din România a înregistrat, în luna octombrie, un avans semnificativ.

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, este vorba de diferenţă de 2,4% de la o lună la alta.

Astfel, o locuinţă la bloc a ajuns să coste, la nivel naţional, 1.335 de euro pe metru pătrat util (faţă de 1.304 euro pe metru pătrat util în septembrie).

București

În Bucureşti, pretenţiile vânzătorilor de apartamente au ajuns la o medie de 1.367 de euro pe metru pătrat util, după un avans de 0,9% faţă de septembrie (când acestea se situau la 1.355 de euro pe metru pătrat). Spre deosebire de luna trecută, cele două segmente rezidenţiale analizate au avut o evoluţie asemănătoare: locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,8% în decurs de 31 de zile (de la o medie de 1.328 la 1.338 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unităţile locative nou-construite au consemnat un avans de 1% (de la 1.376 la 1.390 de euro pe metru pătrat).

Brașov

În Braşov, indicele imobiliare.ro arată, pentru luna octombrie, o creştere de 0,7%, de la 1.208 euro pe metru pătrat util, la 1.217 euro pe metru pătrat. Aici, apartamentele vechi s-au apreciat cu 1,4% (de la 1.184 la 1.201 euro pe metru pătrat util), în vreme ce locuinţele din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale au consemnat un recul de 0,9% (de la 1.262 la 1.251 de euro pe metru pătrat).
În Cluj-Napoca, preţurile apartamentelor s-au menţinut, practic, la un nivel constant luna trecută, în condiţiile în care aşteptările proprietarilor s-au majorat, per ansamblu, cu 0,1%, de la 1.825 la 1.826 de euro pe metru pătrat util. Suma medie solicitată pentru locuinţele din blocurile vechi a ajuns la 1.785 de euro pe metru pătrat, după o scădere de 0,4% (de la 1.792 de euro pe metru pătrat). Pe segmentul apartamentelor noi, pe de altă parte, a avut loc un avans de 0,8%, de la 1.858 la 1.872 de euro pe metru pătrat.

Constanţa

În Constanţa, a fost o relativă stabilitate a preţurilor în a doua lună de toamnă: suma medie solicitată aici de către proprietari şi dezvoltatori rezidenţiali s-a diminuat cu doar 0,1%, de la 1.245 la 1.244 de euro pe metru pătrat util. Valoarea de listare pentru apartamentele vechi s-a menţinut la acelaşi nivel ca în luna precedentă, respectiv 1.228 de euro pe metru pătrat, în vreme ce locuinţele din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale au resimţit un recul de 0,5%, de la 1.282 la 1.275 de euro pe metru pătrat.

Iași

În Iaşi, indicele Imobiliare.ro a înregistrat, per ansamblu, un avans al preţurilor de 0,6% în luna octombrie, de la 1.057 la 1.063 de euro pe metru pătrat util. Cele două segmente de piaţă supuse analizei au avut, însă, o evoluţie diferită: locuinţele din blocurile vechi au consemnat un declin uşor, de 0,2% mai exact (de la 1.084 la 1.082 de euro pe metru pătrat), în vreme ce pe segmentul rezidenţial nou a avut loc un avans de 1,8% (de la 1.028 la 1.046 de euro pe metru pătrat).

Timişoara

Şi oraşul de pe Bega, Timişoara, se numără printre centrele regionale în care preţurile apartamentelor s-au majorat în luna octombrie: aici a avut loc, per ansamblu, un avans de 0,5% comparativ cu luna anterioară, de la o medie de 1.283 de euro pe metru pătrat util, la 1.289 de euro pe metru pătrat. Cele două segmente de piaţă analizate au fost caracterizate, şi aici, de evoluţii diferite: locuinţele vechi s-au apreciat cu circa 0,8% (de la 1.279 la 1.289 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unităţile locative nou-construite au înregistrat o scădere de 0,6%, de la 1.298 la 1.290 de euro pe metru pătrat.

Gigi Becali dă lovitura mult aşteptată la FCSB. O fostă câştigătoare a Ligii Campionilor a...
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
FOTO. Antonia a pozat într-un costum de baie, dar fanii au distrus-o pentru că e...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
S-a despărțit de cunoscutul milionar în clipa în care a devenit Miss, iar el nu...
Oficialii Moderna au recunoscut. ce se întâmplă cu injecţia lor: 'Dezvoltăm un alt vaccin'
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
BANCUL ZILEI – Cu nimfomana la psihiatru
Dosarele CIA despre OZN-uri, declasificate, dar cenzurate. Evenimentul suspect petrecut în aprilie 1976: „I s-ar...
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Detaliul extrem de CONTROVERSAT din imaginile cu Pământul dezvăluite recent de NASA
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
George Simion l-a UMILIT pe Traian Băsescu. Ce a putut să facă e ireal și...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Avertisment pentru persoanele deja vaccinate! Este BREAKING NEWS
Gina Pistol, într-o rochie mulată, în luna a șaptea de sarcină. Cât de mult s-a...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Zona din Bucureşti unde lucrau peste 100.000 de oameni pe care pandemia a transformat-o total...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide