APELUL DISPERAT al unui medic din Galați: „Nu îmi distrugeți toată familia!”

APELUL DISPERAT al unui medic din Galați: „Nu îmi distrugeți toată familia!”
APELUL DISPERAT al unui medic din Galați: „Nu îmi distrugeți toată familia!” / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 06/04/2020, 10:13
Actualizat: 06/04/2020, 10:21

Un medic urolog lansează un apel disperat pe Facebook prin care cere să îi fie protejată familia solicitând ca soția lui, tot medic, să stea acasă cu copiii lor. 

Ciprian Ghilic, medic urolog la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, recurge la un gest disperat și lansează un apel către Raed Arafat.

Îl imploră să îi dea voie soției, tot medic, în același spital, să rămână acasă cu cei doi copii foarte mici.

Omul explică în mesajul său lansat pe Facebook că nu au nicio posibilitate de a-și lăsa copiii în grija cuiva, cât ei ar fi la spital, iar riscul contaminării este major pentru amândoi, implicit pentru copii.

„Domnule Arafat, vă rog să mă ascultați.

Nu îmi distrugeți toată familia! Sunt medic urolog, soția – hematolog și avem doi copii de 2 ani și jumătate și respectiv 5 ani și 11 luni.

În situația de față sunt disperat.

Nu avem nicio soluție pentru cei mici dacă noi ne vom îmbolnăvi. Spuneți că e război. Părerea mea e că e mai mult, mai grav decât la război pentru că inamicul e invizibil… «armata» e foarte mică și dacă pică unul nu e altul de pus în loc, iar mijloace de apărare sau atac nu sunt (știm și noi, și dumneavoastră).

Dar chiar și așa… la război pleacă doar soldatul… își lăsă soția și copiii acasă. Și luptă pentru patrie cu gândul să își apere familia.

Lasă-mă și pe mine să lupt cu gândul că soția și copii vor fi bine. Nu îmi obliga soția sa vina pe front și voi fi soldat exemplar.

Nu mă voi plânge că nu am protecție sau medicamente. Voi lupta și asimptomatic, și simptomatic.

Atât doar… lasă-mi soția acasă să aibă grijă de copiii. Și nu mă voi gândi să «dezertez»”, scrie medicul Ciprian Ghilic pe Facebook.

Apelul medicul vine în contextul în care zeci de cadre medicale din România au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus și alte zeci sunt plasate în izolare la domiciliu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase