Ar putea fi cea mai mare descoperire din zona Munteniei: un zăcământ de țiței și gaze în sudul județului Buzău

Ar putea fi cea mai mare descoperire din zona Munteniei: un zăcământ de țiței și gaze în sudul județului Buzău
Publicat: 17/12/2014, 11:07

„Aceasta are potențialul să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei”, se arată într-un comunicat al subsidiarei grupului austriac OMV.

Zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, la o adâncime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se află la 7-12 km distanță de zăcăminte mature, exploatate de peste 50 de ani.

Estimările obținute din testele efectuate la cele două straturi geologice indică o producție potențială pe sondă de 1.200 – 2.100 bep (baril echivalent petrol) /zi.

„Anul acesta am avut cel mai ridicat nivel al investițiilor pentru explorare post-privatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condițiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature și au atins vârful de producție cu mulți ani în urmă. În prezent, furnizăm circa 40% din necesarul de țiței și gaze al României”, a declarat, într-un comunicat, Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de explorare și producție.

În perioada următoare, cele două companii vor continua testele pentru a determina potențialul de producție și vor realiza campanii de achiziție de date seismice în regiune.

Descoperirea a fost făcută în cadrul parteneriatului de explorare onshore încheiat în 2010 de OMV Petrom și subsidiara grupului petrolier american Hunt Oil. Asocierea vizează explorarea blocurilor I Adjud și VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase