Asistați social, revoltați după ce au fost chemați la muncă: Mesajul primarului

Asistați social, revoltați după ce au fost chemați la muncă: Mesajul primarului
Asistați social, revoltați după ce au fost chemați la muncă: Mesajul primarului / Sursă FOTO: ploiesti.ro
Publicat: 04/11/2020, 09:41
Actualizat: 05/11/2020, 09:48

Mai mulți asistați sociali din Ploiești au ieșit în stradă marți, 3 noiembrie, în faţa sediului Primăriei în semn de protest, revoltați fiind de faptul că au chemați să participe la programul de curățenie generală din oraș.

Noul primar al orașului Ploiești, Andrei Volosevici, a luat decizia de a implica mai multe persoane care beneficiază de ajutor social în programul de curățenie generală, la care participă muncitorii de la salubritate şi de cei de la spaţii verzi.

Asistanții social, revoltați că primarul i-a chemat la muncă

Unii asistați sociali s-au revoltat față de decizia lui Andrei Volosevici și au protestat mați în fața sediului Primăriei. Astfel, edilul a discutat cu aceștia avertizându-i că cei care refuză să facă acest lucru nu vor mai beneficia de venitul minim garantat.

Primarul Andrei Volosevici „a concluzionat la finalul discuţiilor că, în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza să participe la acţiunile stabilite în cadrul Programului Curăţenie generală, acestora li se va restricţiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploieşti, conform prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții Primăriei Ploieşti prin intermediul unui comunicat de presă.

Programul Curăţenie generală a fost demarat în urmă cu o săptămâna „și implică desfășurarea unor ample activități de salubrizare la nivelul municipiului Ploiești”.

Cât a primit un român, în medie, ca ajutor social, în luna iunie 2020. Doljenii, băcăuanii și buzoienii, în topul asistaților social

Din totalul de 168.566 de beneficiari de ajutor social la nivelul lunii iunie 2020, cei mai mulți asistați social erau înregistraţi în judeţele Dolj (10.973 persoane), Bacău (9.164) şi Buzău (8.995), iar suma medie plătită a fost de 263,45 de lei de persoană. Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), suma totală plătită în luna iunie 2020 de statul român pentru ajutorul social (venit minim garantat) s-a ridicat la 44,4 milioane de lei. (MAI MULTE DETALII AICI)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase