Departamentul Life
15.03.2016
Știri

Asociația Gladiator, în dificultate, pentru că Primăria Sectorului 3 întârzie semnarea unui contract

Asociația Gladiator, în dificultate, pentru că Primăria Sectorului 3 întârzie semnarea unui contract
Asociația Gladiator, în dificultate, pentru că Primăria Sectorului 3 întârzie semnarea unui contract

„Contractul care ne dă dreptul să ne antrenăm în continuare în actuala sală întârzie să fie semnat, iar de două luni și jumătate nu am primit nici un raspuns oficial. Am făcut nenumărate drumuri la DGASPC Sector 3 și Primăria Sectorului 3, iar de acolo am plecat doar cu promisiuni”, a spus Arpad Cseh, managerul Asociației Gladiator.

Primăria a oferit o alternativă de spațiu improprie.

„Nu am cum să antrenez copiii într-o sală fără grup sanitar și fără nici o autorizație de funcționare. Autoritățile nu țin cont de faptul că sunt mulți copii cu dizabilități care vin la programul de recuperare și este inimaginabil să nu avem grup sanitar, rampă și toate necesitățile pentru ei. Nu vreau să fiu răspunzător de îmbolnăvirea lor. Eu vreau să le fac bine, nu rău. Și mi-ar plăcea ca autoritățile să fie în asentiment cu mine”, a adăugat Arpad Cseh.

Programul ONG-ului este aparte în România și este destinat instruirii, educării și antrenării copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9 și 20 de ani, prin activități sportive și recreative, care au ca scop prevenirea și combaterea delincvenței juvenile. Beneficiarii proiectului sunt copiii fără posibilități materiale, cu probleme de integrare socială, copiii din centre de plasament sau din familii dezorganizate, dar și copiii cu dizabilități care vin la recuperare.

Asociația funcționează exclusiv din sponsorizări.

„Până acum, problema majoră era că nu găseam întotdeauna suficienți sponsori, acum primăria nu ne mai pune la dispoziție nici măcar sala pe care au anunțat că ne-o dă pe o perioadă nedeterminată. De fapt, ne dau afară, dar nu direct, ci ne mută într-o sală unde sub nicio formă nu se pot antrena niște copii acolo. Al doilea neadevăr a fost atunci când au anunțat că «Complexul Apollo» se va numi Szobi Cseh. Cum să le spun eu copiilor cu dizabilitati că nu mai pot veni la sală să se recupereze? Asociația este singura lor soluție, pentru că toate recuperările sunt extrem de costisitoare, iar la noi totul este gratis, ba chiar primesc și ajutoare. Cu toți copiii am avut multe proiecte cu rezultate de excepție. La toate concursurile de ciclism și maratoane am fost pe podium, am fost voluntari la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Roșie. În colaborare cu Denis Ștefan copiii au urmat cursuri de echitație, la concursuri de box, copiii au ieșit toți învingători. Rezultate excelente au fost în toate competițiile la care am participat.Să nu uităm că, pentru proiectul Gladiator, Szobi Cseh a fost decorat cu Ordinul Seviciul Credincios în grad de Cavaler și post-mortem cu distincția Steaua României”, a comentat Arpad Cseh.

El a mai spus că se va „lupta până în pânzele albe cu instituțiile statului”.

„Voi face tot ce-mi stă în putință, mă voi lupta până în pânzele albe cu instituțiile statului pentru a nu fi în situația în care să mă uit în ochii copiilor și să le spun că nu mai pot veni la antrenamentele pe care le iubesc atât de mult. Aceste antrenamente sunt oaza lor de fericire, în care nu aud problemele de acasă și locul în care muncesc ca să devină niște persoane integre în această societate care îi marginalizează. Iar faptul că sunt încurajat de persoane publice care au fost alături de noi încă de la început, Carmen Tănase și Cabral, dar și alți mii de preieteni, îmi arată că nu sunt singurul care crede că acest proiect merită să continue”, a mai declarat Arpad Cseh, managerul Asociației Gladiator.

 

Inchide