AstraZeneca începe studiul medicamentelor cu anticorpi în Marea Britanie

AstraZeneca începe studiul medicamentelor cu anticorpi în Marea Britanie
Publicat: 25/08/2020, 14:40
Actualizat: 06/04/2021, 14:44

Grupul farmaceutic AstraZeneca a început testarea unui cocktail pe bază de anticorpi pentru prevenirea și tratamentul COVID-19, după ce au fost înregistrate semne recente de progres privind posibile soluții medicale la boala cauzată de noul coronavirus

Studiul va evalua siguranța, tolerabilitatea și farmacocinetica combinației

Compania, care dezvoltă separat un potențial vaccin Covid-19 împreună cu oamenii de știință de la Universitatea Oxford, a declarat că medicamentul, cunoscut sub numele de AZD7442, este o combinație a doi anticorpi monoclonali, transmite The Guardian.

AstraZeneca a spus că procesul, care va include până la 48 de voluntari sănătoși din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, va fi axat pe siguranță și reacția organismului la droguri și modul în care îl prelucrează.

Grupul a declarat ca studiul a fost un punct de reper in dezvoltarea medicamentului, care are potentialul de a actiona ca un preventiv pentru persoanele expuse la virus, precum si pentru a trata pacientii deja infectati cu Covid-19.

În cazul în care va obține rezultate favorabile, AstraZeneca va muta tratamentul în studiile de faza 2 și faza 3 în stadiu tardiv pentru a evalua eficacitatea acestuia ca o abordare potențială preventivă și de tratament împotriva Covid-19, a spus el.

Sir Mene Pangalos, vicepreședinte executiv al cercetării și dezvoltării biofarmaceutice la Astra, a declarat: „Acest studiu este o etapă importantă în dezvoltarea combinației noastre de anticorpi monoclonali pentru a preveni sau trata Covid-19”.

„Această combinație de anticorpi, cuplată cu tehnologia noastră de extindere a timpului de înjumătățire, are potențialul de a îmbunătăți atât eficacitatea cât și durabilitatea utilizării, pe lângă reducerea probabilității de rezistență virală.”

Agenția de proiecte de cercetare avansată a Apărării din SUA și Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Avansată Biomedicală oferă finanțare pentru proces, a spus compania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase