Atac dur al unui lider PNL la Clotilde Armand: „Să înceteze cu amenințările și bullyingul”

Redactor:
Radu Cristian
Atac dur al unui lider PNL la Clotilde Armand: „Să înceteze cu amenințările și bullyingul”
Sebastian Duja, critică la adresa primarului Sectorului 1 al Capitalei

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, o critică pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, transmițându-i acesteia să termine cu jignirile la adresa PNL.

„Să înceteze cu amenințările și bullyingul”

„Somăm public primarul Sectorului 1, care e primar cu voturile şi sprijinul şi într-un spirit de parteneriat cu PNL, să înceteze jignirile, ameninţările şi bullyingul la adresa PNL, iar cea mai mare jignire dintre toate şi cea care ne doare cel mai mult este să fim plasaţi lângă cei împotriva cărora am luptat şi luptăm şi anume PSD. Nu putem accepta ca, doar pentru că nu suntem de acord să ridicăm orbeşte mâna, să fim plasaţi lângă PSD. Ne-am dorit o schimbare, am luptat pentru această schimbare, considerăm că este de bun augur şi ne dorim un parteneriat la Sectorul 1 (…). Oamenii ne spun că au nevoie de soluţii, că nu mai vor scandal, că vor proiecte (…), trebuie să ieşim din această logică a scandalului permanent, a problemelor şi să ne concentrăm pe soluţii pentru oameni”, a declarat Sebastian Burduja, vineri, într-o conferinţă de presă.

Liderul liberal afirmă că de foarte multe ori consilierii locali PNL sunt puşi în faţa unei ordini de zi nediscutate.

„Administraţiile performante, dar nu numai, obişnuiesc să organizeze o şedinţă înaintea celei de Consiliu Local, în care se prezintă proiectele, intenţiile primarului. Asta înseamnă democraţie, lucrurile astea nu se întâmplă la Sectorul 1, iar colegii mei de foarte multe ori sunt puşi în faţa unei ordini de zi neagreată cu nimeni, nediscutată, cu grave semne de legalitate asupra unor proiecte pe care nimeni nu-i poate forţa să le voteze doar pentru că sunt propuse de cei care ar trebui să ne fie parteneri”, a spus Sebastian Burduja.

Suma de 400.000 de lei pentru reabilitare termică „o bătaie de joc”

Burduja opinează că suma de 400.000 de lei pentru reabilitare termică din proiectul de buget al Sectorului 1 pe 2021 reprezintă „o bătaie de joc”. El a explicat că mai sunt câteva zeci de blocuri care nu au reabilitarea termică finalizată.

Viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb (PNL) susţine mărirea numărului de locuri la creşele din sector.

„Suntem într-o perioadă în care bugetul Sectorului 1 este în dezbatere, vom urmări să fie alocate sume pentru consolidarea şi renovarea de creşe (…) mă voi asigura că vom avea bugetate SF-uri pentru construcţia a cel puţin trei creşe anul acesta (…). În Sectorul 1 avem demarat un sistem educaţional pe creşe de inspiraţie daneză pe care-mi doresc să-l extindem şi la grădiniţă”, a spus Ramona Porumb.

Ce spun consilierii PNL

La rândul lor, consilierii locali PNL au vorbit despre proiectele pe care le susţin în Sectorul 1. Dinu Gheorghe a făcut referire la un proiect privind centrul de bugetare participativă, iar Raluca Haliţ despre o iniţiativă privind prevenirea şi combaterea bullying-ului în unităţile şcolare din Sectorul 1.

Dan Podaru a menţionat că alături de echipa PNL propune proiecte privind dotarea trotuarelor cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, construirea unei săli de sport în Şcoala generală „Petre Ispirescu”, redarea către comunitate a unui spaţiu verde ce ajuns în proprietatea privată a unei persoane, construirea unei parcări.

Daniel Ciungu a afirmat că autoritatea locală trebuie să amenajeze, pe terenuri care sunt în prezent insalubre, locuri de joacă, parcuri şi terenuri de sport.

Adrian Oianu a spus că proiectul pe care-l propune are drept scop protejarea arborilor din sector de tăierea excesivă. „Proiectul meu se referă la adoptarea unui statut de locuitor al Sectorului pentru toţi arborii, se va face o cartografiere, un cadastru, fiecare arbore va fi numerotat”, a adăugat Adrian Oianu.

Ce spune primarul

Primarul Clotilde Armand a afirmat după mai multe şedinţe de Consiliu Local că PNL şi PSD s-au aliat la Sectorul 1, ultima dată pe 30 martie, când ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă.

Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani....
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOCANT! Au trecut patru ani de când Denisa Răducu a murit, insa părinții ei FAC...
Povestea fabuloasă a cerșetoarei românce Monica Csengeri care a ajuns acum triplă campioană a Europei...
Gabriela Firea, atac furibund, după scandalul de la Spitalul Foişor! Ce vrea acum fostul edil
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Nevasta în filme p®no
VIDEO. „Pregătiți de luptă”. Noi imagini cu trupe și convoaie militare la granița Ucrainei
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
Descoperire MONUMENTALĂ între zidurile Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, cel mai sacru loc al creștinătății
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
BOMBĂ! A fost descoperit orașul de aur al Egiptului antic. E o comoară istorică
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
ULTIMA ORĂ: Lovitură dură pentru şoferi. Lipsa acestui document îi va lăsa fără zeci de...
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. Ce s-a întâmplat cu corpul ei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Marca de telefoane care dispare de pe piaţă. A fost foarte populară în România
Inchide